eur:
393.09
usd:
367.22
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Rasmus Kristensen, az Ajax (b) és Gareth Bale, a Real Madrid játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligájának nyolcaddöntőjében játszott első mérkőzésen az amszterdami Johan Cruyff Arénában 2019. február 13-án.
Nyitókép: MTI/EPA/ANP/Olaf Kraak

Történelmi csoda kell a meglepetéshez

Aligha számíthatunk ma a BL-történelem legnagyobb fordításaival vetekedő csodára, de érdekesnek ígérkezik a nyolcaddöntő-visszavágók első napja. A Borussia Dortmund a Tottenhamet, a címvédő Real Madrid az Ajaxot fogadja a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi játéknapján.

A Real Madrid 2-1-re megnyerte Amszterdamban az első mérkőzést, s történetében még soha nem esett ki az egyenes kieséses szakaszban, ha az első, idegenbeli mérkőzésen győzni tudott. Most sem valószínű, pedig az Ajax az utóbbi hetekben jó formában van és a bajnoki találkozója halasztásával „rápihent” a mérkőzésre.

Santiago Hernán Solari együttese a legutóbbi három hazai mérkőzését elveszítette, de kétszer a Barcelona volt az ellenfél. A BL-ben a legutóbbi nyolc alkalommal mindig eljutott legalább az elődöntőbe, sőt, legutóbb 2014–2015-ben, a Juventus elleni elődöntőben esett ki, azóta minden sorozatot megnyert. Más kérdés, hogy a jelek szerint ez már nem ugyanaz a csapat, mint amelyik tavaly tavasszal nyert, s nem csak azért, amit Luka Modrić is hangoztatott legutóbb:

„Cristiano Ronaldót nem tudjuk pótolni.”

A még a klub mezét viselő régi kulcsemberek sincsenek jó formában, Benzema, Bale, Casemiro és Kroos szinte csak bírálatot kap, Marcelo és Isco kiszorult a kezdő tizenegyből, Sergio Ramos pedig ezúttal eltiltott, egyébként ő sincsen bombaformában. A hírek szerint két változás biztosan lesz a szombati El Clásicóhoz képest: Bale helyett Lucas Vázquez kezd majd, az eltiltott csapatkapitányt pedig Nacho pótolja.

A Tottenham 3-0-ra megnyerte az első mérkőzést a Borussia Dortmund ellen, nagyon sokat ér a hajrában szerzett két gól. Ilyen hátrányból a BL történetében csak egyetlen csapat, a Barcelona tudott fordítani, a PSG elleni nevezetes találkozón. Akadt még két példa arra, hogy egy csapat ledolgozott háromgólos hátrányt, de mindkettőnél szerzett gólt az első meccsen, így, mint például az AS Romának tavaly a katalánok ellen, elég volt 3-0 a továbbjutáshoz. Most a Dortmund azzal csak a hosszabbítást harcolná ki. (Amit most látatlanban aláírna mindenki a Borussiánál.)

Egyik csapat sincsen jó formában, a németek eltékozolták pontelőnyüket a Bayern Münchennel szemben a Bundesligában. Így aztán túlzott pesszimizmusra utal Mauricio Pochettino az angol FA-vel, illetve a Premier League-gel szembeni kirohanása. Nehezményezte, hogy a szervezet

nem segíti az angol klubok európai kupaszereplését, nem rugalmas a meccsnapok változtatásában,

így a Dortmund, amely már pénteken túlesett a bajnokiján, egy nappal többet pihenhetett a Spurs tagjainál. Változás az első meccshez képest, hogy Harry Kane játszhat a londoni csapatban – a vb-gólkirály eddig három mérkőzésen három gólt szerzett a Borussia Dortmund ellen.

Mindkét mérkőzés 21 órakor kezdődik, a madridit az M4, a dortmundit a Spíler2 közvetíti.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×