eur:
394.15
usd:
365.31
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ajax-Real után - mindenki a videobíróról beszél

Az UEFA sietve adott ki állásfoglalást a nagy visszhangot kiváltó videobíró-használatról azok után, hogy többen egy nagy csapat feltűnő megsegítéséről beszélnek egy egyértelműnek tűnt helyzetben.

A labdarúgó Bajnokok Ligája történetének első, videobíró által érvénytelenített gólját rúgta az Ajax a Real Madrid elleni nyolcaddöntős odavágó első félidejében. A pályáról levonuló érintetteket a helyszínen tartózkodó újságírók természetesen elsősorban a még bizonyára sokáig vitatható ítéletről kérdezték.

A pályán Skomina bíró még gólt ítélt, de a végső döntéshez igénybe vette a videobíró segítségét, így les miatt utólag érvénytelenítette a fejesgólt.

A hazaiak középppályása, Frenkie de Jong úgy vélekedett, ilyen kritikus helyzetben könnyebben ítélnek egy nagycsapat javára.

"Jól játszottunk, nehéz elfogadni, hogy a vezetést jelentő gólunkat érvénytelenítették.

Ezek után is jók voltunk még, megvoltak a helyzeteink, de ezt az eredmény nem adta vissza" - fogalmazott a nyáron Barcelonába igazoló "Frenkie".

A Real Madridban 600. mérkőzésén játszó csapatkapitány, Sergio Ramos eközben az igazság pillanataként értékelte a gól visszavonását. Csapattársa, Thibaut Courtois kapus hálás volt a videobírónak, hogy "korrekt döntést hoztak" Skomina eredetileg hibás döntése kijavítására. A kapus lest érzett, és úgy ítélte meg, akadályozták is a vitatott helyzetben.

Azonban feltűnő, hogy

a gól megszületésének pillanatában a Real Madrid játékosai közül egyetlenegy sem reklamált, az ajaxosok pedig egytől egyig ünnepeltek,

vagyis mintha a pályán nem igazán érződött volna a felvételek alapján, hogy bármilyen szabálytalanságot észlelt volna bárki.

Erik ten Hag, az Ajax edzője a mérkőzést követő sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, "nem volt könnyű a játékvezetői döntésekkel megbirkózni". Véleménye szerint "az első gólunk teljesen szabályos volt, és nagy balszerencsénk, hogy nem adták meg.

Visszanéztem az esetet, és hát nem tudom... én nem látom, hogy szabálytalanul támadtuk volna a kapust".

Az UEFA a Twitteren adott hivatalos magyarázatot Damir Skomina döntése után: az európai futballszövetség szerint

Nicolás Tagliafico fejesénél csapattársa, Dusan Tadics lesen állt és zavarta a kapust,

megakadályozva abban, hogy elérje a labdát vagy megjátssza.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×