eur:
395.06
usd:
370.8
bux:
65151.91
2024. április 19. péntek Emma

NL-döntő: nagy hajrával bejutottak az angolok

Anglia 2-1-re legyőzte a vendég horvát labdarúgó-válogatottat a Nemzetek Ligája A osztályának vasárnapi játéknapján. A házigazdák ezzel bejutottak a négyes döntőbe, míg a vesztes együttes kiesett a B osztályba.

A londoni összecsapás első félidejében az angolok játszottak fölényben, 15 perc elteltével már helyzeteket is kialakítottak, de nem tudtak gólt szerezni. Az 57. percben egy kontra végén Andrej Kramaric remek egyéni megmozdulással juttatta vezetéshez a vb-ezüstérmes vendégeket. Az angolok - akiknek így már mindenképpen győzniük kellett volna a bennmaradáshoz, amely egyben rögtön továbbjutást is jelentett - azonnal még nagyobb nyomás alá helyezték a horvátokat, melynek a hajrában lett meg az eredménye. Jesse Lingard a 78. percben egyenlített, majd hét perccel később Harry Kane a győzelmet - és a csoportelsőséget - érő találatot is megszerezte. Kane azt követően szerzett fontos gólt, hogy előző hét válogatottbeli összecsapásán nem volt eredményes.

A osztály

4. csoport:

Anglia-Horvátország 2-1 (0-0)
gól: Lingard (78.), Kane (85.), illetve Kramaric (57.)

A végeredmény: 1. (és továbbjutott) Anglia 7 pont, 2. Spanyolország 6, 3. (és kiesett) Horvátország 4

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×