eur:
394.92
usd:
363.19
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
A rajt utáni első körben elöl a későbbi győztes Sebastian Vettel, a Ferrari német versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíj futamán a mogyoródi Hungaroringen 2017. július 30-án.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Gyulay Zsolt: átalakítják a szurkolói zónát a Hungaroringen

Felfelé ívelő évek előtt áll a Formula-1-es Magyar Nagydíj a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint. Gyulay Zsolt erről és a tervezett fejlesztésekről is beszélt szezonértékelőjében az InfoRádiónak.

A tavalyi évhez képest is nőtt a látogatószám az idei Hungaroringen, nagyon látogatott verseny volt, rekordbevétellel, így nagyon elégedettek lehetünk - mondta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. Hozzátette azt is, voltak gondjaik, de az már az ingatlanból adódott.

"A szurkolói zónában olyan jó programok voltak, hogy este 9-kor kellett az utolsó hollandokat kitessékelni és nagyon sok ember feltorlódott" - mesélte Gyulay Zsolt.

Bővülő szurkolói zóna

Mint mondta, a szűk helyre és a nemzetközi elvárásokra való tekintetettel bővíteni fogják a szurkolói zónát, hiszen a kiegészítő programok olyan jók, hogy sokan maradnak még verseny után is. A látogatottsággal kapcsolatban azt is elmondta, hogy a németek, osztrákok, angolok mellett hollandok is szép számban látogattak ki Verstappen miatt. A holland szurkolók külön lelátót töltöttek meg, rájuk lehet számítani a jövőben is.

"A magyar szurkolók nagyon szeretik és sokan is látogatják a versenyt, egyre több magyar engedheti meg magának, hogy kijöjjön" - emelte ki a Hungaroring elnök-vezérigazgatója. Hozzátette azt is, hogy még nincsenek konkrét számok az idei látogatottságról, de évről évre eléri azt a számot, amelyből a bevétel többszörösen behozza a befektetett pénzösszeget.

"Rengeteg helyen megjelenik a Magyar Nagydíj, a nemzetközi nézettség emelkedik, az internetes elérés a Liberty Média jóvoltából már megvalósult. Felfelé ívelő évek előtt állunk, ez látszik a nemzetközi felmérésekből is. Többen nézik mind a helyszínen mind pedig az interneten, vagy a televízióban a futamokat" - hangsúlyozta Gyulay Zsolt.

Jövő évi tervek

Minden évben meg kell rendezni a futamot, ami megnehezíti mindenki dolgát. Az is egy komoly döntés, hogy mekkora pénzösszeget ruház be az állam az infrastruktúrába, de maga a kivitelezés még bonyolultabb, mert 10 hónap alatt kell bontani és építeni.

"Itt nem lehet késlekedni, másfél hónappal a futam előtt mindennek kész kell lennie, így az előkészítési folyamat sokkal hosszabb"

- magyarázta az elnök-vezérigazgató.

Gyulay Zsolt a jövővel kapcsolatban azt mondta, sok tervük van: ilyen a szurkolói zóna kibővítése, megközelíthetősége, ezenkívül szeretnék folytatni a Nagy futamot is, és lehet, hogy lesz Hungaroring Classic is, amely a veterán autókat népszerűsíti. Kifejtette azt is, hogy az M3-as készülő új levezetőjével jobban megközelíthető lesz a pálya.

A beszélgetést teljes terjedelmében meghallgathatják hétfő este fél kilenc után azn InfoRádió Célegyenes című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×