eur:
392.37
usd:
366.01
bux:
66803.48
2024. április 26. péntek Ervin

Cseh László és a cápa - itt a vizes vb új kampánya

Új kampánnyal népszerűsítik a július 14-én kezdődő vizes világbajnokságot a szervezők. A kampány központjában a világesemény hat sportágának (úszás, műugrás, szinkronúszás, vízilabda, óriás-toronyugrás és nyíltvízi úszás) bemutatása áll.

Kevesebb, mint egy hónap múlva startol Magyarország minden eddiginél nagyobb sporteseménye, a Budapesten és Balatonfüreden zajló 17. FINA Világbajnokság. A szervező Bp2017 Nkft. új kampányt indított, melynek célja, hogy nemzetközi és hazai szinten is megismertesse a világesemény hat sportágát, felhívja a figyelmet a sportolók példamutató teljesítményeire, aktivizálja a sport iránt érdeklődőket.

A kampány az „Idén nyáron új legendák születnek” címet viselő filmmel indul. A kisfilm a hat sportágat egy-egy legendás vízi teremtményen keresztüli párhuzammal mutatja be. Az úszást a vizek legfélelmetesebb élőlénye a cápa, a nyíltvízi úszást a tengerek vándora a bálna szimbolizálja. Jellemző mozdulataiban vált szimbólummá a műugrásnál a delfin, az óriás-toronyugrásnál az orka, a szinkronúszásnál a társas összehangoltságú halraj, míg a vízilabdánál a polip.

Az állatok egy misztikus múzeumában kelnek életre.

A terem különböző pontjain az elmúlt évtizedek legnagyobb sportsikereiről és sportolóiról vetítés látható – ez is erősíti az állatszimbólumok sportágakkal történő azonosítását.

A filmben bemutatott szobrokat Magyarország egyik leghíresebb és nemzetközileg elismert kortárs alkotója, Szőke Gábor Miklós tervezte. „Izgalmasnak találtam a kampány alapötletét, ezért elfogadtam a felkérést. A vizes sportok analógiáját figyelembe véve találtam ki az állatok karakterét, amelyet előszőr 3D modell formában terveztem meg. Ők kelnek életre a filmben. A vízi legendákban benne van az ősi erő, a rendkívüli teljesítmény és a technika, ami az élvonalbeli sportolóinkat is jellemzi” – mondta el Szőke Gábor Miklós.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×