eur:
392.67
usd:
366.14
bux:
66803.26
2024. április 26. péntek Ervin

Teljessé vált Cristiano Ronaldo aranyéve

Cristiano Ronaldót választotta a FIFA 2016 legjobb játékosának. A nőknél Carli Lloyd, az edzőknél Claudio Ranieri és Silvia Neid érdemelte ki a díjat. A Puskás-díj győzteseként egy maláj futballista lépett, mások mellett Cristiano Ronaldo, Neymar és Ibrahimovic nyomdokába.

Nehéz lesz a futballistáknak túlragyogni az esemény műsorvezetőnőjét: a FIFA ezúttal Eva Longoriát kérte fel a feladatra, A mexikói-amerikai származású világsztár bemutatta az új aranylabdát, amelyet az immár a The Best nevet viselő ankéton a legjobb férfi és női játékos kap majd meg.

Először az Év csapatát hirdették ki, ezt a FIFPro, a hivatásos játékosok világszervezetének felhívására több mint 26 ezer futballista nevezte meg szakmája legjobbjait. A névsor: Manuel Neuer – Daniel Alves, Gerard Piqué, Sergio Ramos, Marcelo – Luka Modric, Toni Kroos, Andrés Iniesta – Lionel Messi, Luis Suárez, Cristiano Ronaldo. A tizenegyből kilencen a Real Madrid vagy a Barcelona játékosai, a tizedik, Dani Alves is az volt még az előző tavasszal. A díjátadásban Nadine Kessler és Hidetosi Nakata, egy korábbi német és egy japán világsztár segédkezett. 

A gálára két percre a szomorúság költözött: két világklasszisra, az 1970-es világbajnok brazil csapat kapitányára, Carlos Alberto Torresre, s Johan Cruyffra, a holland futball talán legnagyobb alakjára, háromszoros aranylabdásra, vb-ezüstérmesre. 

A második díj a szurkolóknak jutott. Egy internetes szavazás eredményeként a FIFA szurkolói díját a Liverpool és a Borussia Dortmund tábora kapta meg, közösen énekelték az egymás elleni mérkőzésen aa vörösök futballhimnuszát, a You'll never walk alone-t. 

A FIFA ezt követően megmutatta a két tavalyi korosztályos női világbajnokság rövid összefoglalóját, Jordániában és Pápua Új-Guineában ugyanaz az ország győzött: Észak-Korea. 

Nem okozott meglepetést, hogy az év női edzője Silvia Neid, a német olimpiai bajnokcsapat azóta leköszönt, legendás trénere lett, megelőzve a két további jelöltet, az amerikai Jill Ellist és a svéd Pia Sundhagét. Frank Rijkaard adta át a győztesnek az elismerést. Az 52 éves Neid játékosként és edzőként 280 mérkőzésen képviselte Németországot, érdekes, hogy három évente (2010, 2013, 2016) érdemelte ki ezt a díjat. 

Carles Puyolt kérték a műsorvezetők a színpadra, hogy átadja a FIFA Fair Play-díját. A Chapecoense játékosaira emlékeztünk, akik tavaly repülőgép-szerencsétlenség áldozatai lettek. A díjat a kolumbiai Atlético Nacional kapta, az egyesület felajánlotta a Copa Sudamericanát a döntőbeli ellenfélnek, a Chapecoensének. 

Következtek a férfi edzők, Zinedine Zidane, a Real Madrid, Claudio Ranieri, a Leicester City edzője, valamint Fernando Santos, a portugál szövetségi kapitány volt a három jelölt. Ranieri kapta a díjat – a döntést Diego Armando Maradona jelentette be. 

Andrij Sevcsenko érkezett a színpadra, aki életműdíjat adott át a futsal királyának, a brazil Falcaónak. 

Mohd Faiz Subri kapta a FIFA Puskás-díjat. A Fenoméntól, Ronaldótól kapta, ez felért neki még egy díjjal. 

Gabriel Omar Batistuta ismétlést jelentett be: ismét az amerikai Carli Lloyd lett a világ legjobb női játékosa. Ezúttal a német Melanie Behringer és a brazil Marta végzett mögötte. 

Már csak egy díj volt hátra: a legfontosabb, amelyre leginkább figyel a világ. Gianni Infantino, a FIFA új elnöke adta át a saját bevallása szerint mágikus évet maga mögött tudó Cristiano Ronaldónak, aki Lionel Messit és Antoine Griezmannt előzte meg. 

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×