eur:
392.33
usd:
365.63
bux:
66817.98
2024. április 26. péntek Ervin

Sportirodalom kategóriában díjazott az InfoRádió munkatársának könyve

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum képviselői csütörtökön adták át az Ezüstgerely 2013 pályázat díjait és nyitották meg a Sport a kortárs magyar művészetben című kiállítást a SportAgorában Budapesten. Sportirodalom kategóriában a nyertes Dénes Tamás - Hegyi Iván - Lakat T. Károly: Királyok, hercegek, grófok (110 év magyar futball) című könyve.

"A művészet és a sport testvérek egymással. Egy sportoló számára büszkeség, ha egy-egy mozdulatát szobor vagy fotó formájában megörökítik az utókornak" - mondta a kétszeres olimpiai bajnok tornász Magyar Zoltán, a MOB alelnöke, aki emlékeztetett arra, hogy az Ezüstgerely pályázat több mint ötvenéves múltra tekint vissza.

Vigh László kormánybiztos, a Nemzeti Sportközpontok (NSK) vezetője kiemelte: 2006-tól 2011-ig szünetelt a pályázat, ám sikerült újjáéleszteni és egyre nagyobb presztízsnek örvend, amit jelez, hogy az idei kiírásra több mint 250-en jelentkeztek és majdnem ezer pályamű érkezett a hat kategóriában.

A kiállítás a SportAgorában december 15-éig - hétfő kivételével - naponta 10 és 18 óra között látogatható.

Az Ezüstgerely 2013 pályázat győztesei:

képzőművészet:
Varga Benedek: Vízipóló 2., Vízipóló 5., Vízipóló 7. című grafikái
Tóth Kristóf: Páston, illetve Finisben című szobrai
alkalmazott művészet:
Csepregi Szabolcs és Erdélyi Tamás: "HBH" cube - Játszótér mindenkinek
sportfotó:
Dvornik Gábor: Alez! című sorozata
Második díjat kapott Komka Péter, az MTVA/MTI fotósa Bukás című munkájával, míg Földi Imre, az MTVA/MTI munkatársa különdíjat vehetett át Vívódások 5. című munkájáért.
sportirodalom:
Dénes Tamás - Hegyi Iván - Lakat T. Károly: Királyok, hercegek, grófok (110 év magyar futball), valamint Válogatott gyűjtemény (Száztíz év legemlékezetesebb futballmérkőzései címeres mezben) című könyvek (Dénes Tamás az InfoRádió sportrovatának vezetője.)
sportfilm:
Nem adtak ki Ezüstgerely-díjat.
szakkönyv:
1. díj: Árvay Sándor: Magyar teniszlexikon és Pavlik Gábor: Élettan-Sportélettan

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×