eur:
387.48
usd:
356.96
bux:
68439.17
2024. május 17. péntek Paszkál

Súlyos egyéni hibák okozták a háromgólos vereséget

A magyar labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtezőn 4-1-es vereséget szenvedett a vb-ezüstérmes Hollandiától a Puskás Ferenc Stadionban.

Három perc alatt előnybe került a holland válogatott Budapesten. Luciano Narsingh a jobb oldalról, az alapvonal közeléből beadott, Jeremain Lens pedig lefejelte védőjét, a bal alsó sarokba bólintva a labdát. Másfél percen belül sikerült kiegyenlíteni: Gera Zoltán a tizenhatoson belül becsapta Jordy Clasie-t, aki buktatta. A portugál Pedro Proença habozás nélkül megítélte a büntetőt. Dzsudzsák Balázs állt a labda mögé, s a jobb alsó sarokba lőtt.

A hollandok a 19. percben ismét vezettek. Szabadrúgásból Wesley Sneijder középre ívelt, s az egyedül hagyott balhátvéd, Bruno Martins Indi a kapunak háttal állva, 12 méterről a magyar kapuba csúsztatta a labdát. Az első félidő további percei kiegyenlített játékot hoztak. A magyar kapu előtt újabb nagy helyzet nem adódott, a másik oldalon viszont, a félidő hosszabbbításában Jordy Clasie kezére pattant a labda az Oranje tizenhatosán belül - büntetőt kellett volna ítélni a játékvezetőnek.

A második félidőre mindkét szövetségi kapitány váltott, Koman Vladimirt Hajnal Tamás váltotta, a másikon Robin van Persie helyére Klaas-Jan Huntelaar állt. A második félidő első hét-nyolc perce kiegyenlített játékot hozott, aztán a "semmiből" lőttek újabb gólt a hollandok. A balhátvéd helyéről küldött, hosszú keresztlabdát Elek Ákos a másik balhátvéd helyéről középre fejelte. Elemi hiba volt, az üresen álló Jeremain Lens átvette a labdát, s mielőtt a középső védők odaértek volna, 14 méterről Bogdán Ádám fölött a hálóba helyezett. Ezzel tulajdonképpen el is dőlt a mérkőzés.

Igaz, a következő percekben a magyar válogatott is veszélyeztetett, Varga József passza után Priskin Tamás került helyzetbe, de nem tudta átemelni a labdát Maarten Stekelenburg felett. Ez volt az első 60 perc legveszélyesebb magyar akciója. Egy gondolatnyival később Hajnal Tamás lövése kerülte el kevéssel a vendégek kapuját.

Újra cserélt mindkét csapat, a két csere között Wesley Sneijder lövése után a labda lécről pattant ki. Újabb figyelmetlenség és újabb holland gól következett:
Jeremain Lens egy villámgyorsan elvégzett szabadrúgás után egyedül vitte a labdát Bogdán Ádámra, de önzetlenül a középen ugyancsak egyedül érkező Klaas-Jan Huntelaarhoz passzolt, aki közelről a hálóba küldte a labdát. 

A hajrára mind a két csapat kihasználta a harmadik cserelehetőségét is, a hollandoknál Kevin Strootmant Adam Maher váltotta, a magyar csapatban Gera Zoltán helyén Németh Krisztián kapott néhány percnyi játéklehetőséget. Zárásként Klaas-Jan Huntelaar a végén még el is szórakozott egy helyzetet.

Magyarország-Hollandia 1-4 (1-2)

Puskás Ferenc Stadion, 25 ezer néző. Jv.: Pedro Proenca (portugál)
Magyarország: Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Lipták Zoltán, Juhász Roland, Elek Ákos (Gyurcsó Ádám, 61.) - Korcsmár Zsolt, Varga József - Koman Vladimir (Hajnal Tamás, 46.), Gera Zoltán (Németh Krisztián, 80.), Dzsudzsák Balázs - Priskin Tamás
Hollandia: Maarten Stekelenburg - Ricardo van Rhijn, Ron Vlaar, Bruno Martins Indi (Joris Mathijsen, 64.), Jetro Willems - Jordy Clasie, Wesley Sneijder, Kevin Strootman (Adam Maher, 78.) - Jeremain Lens, Robin van Persie (Klaas-Jan Huntelaar, 46.), Luciano Narsingh
Gólszerzők: Dzsudzsák (7., 11-esből), illetve Lens (3., 53.), Martins Indi (19.), Huntelaar (74.)
Sárga lap: Korcsmár (18.), Juhász (29.), Dzsudzsák (37.), illetve Clasie (6.), Maher (85.)

D csoport
Törökország-Észtország 3-0 (1-0)
Gól: Belozoglu (44.), Bulut (60.), Inan (75.)
Piros lap: Jaager (19., Észtország)

Románia-Andorra 4-0 (2-0)
Gól: Torje (29.), Lazar (44.), Gaman (90.), Maxim (92.)

Az állás:
1. Románia 2 2 - - 6-0 6
2. Hollandia 2 2 - - 6-1 6
3. MAGYARORSZÁG 2 1 - 1 6-4 3
4. Törökország 2 1 - 1 3-2 3
5. Észtország 2 - - 2 0-5 0
6. Andorra 2 - - 2 0-9 0

Címlapról ajánljuk

Eltelt öt év - ez lett az USA nagy Huawei-szankciójából

Öt évvel ezelőtt kapta a kínai Huawei fennállásának addigi legnagyobb pofonját az Amerikai Egyesült Államok akkori elnökétől, és felkerült a Washington szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelentő cégek, személyek, államok listájára. Ezzel az USA lényegében elvágta a Huaweit az amerikai technológiától. De most jött a meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×