Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tőkeemeléssel mentik meg a diósgyőri focistákat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megmenekülhet a csődtől az NB II-ben szereplő Diósgyőr labdarúgócsapata, mivel az együttest működtető gazdasági társaságban tőkeemeléssel többségi tulajdonhoz juthat az Arago Zrt., illetve a cég érdekeltsége.

Az Arago Zrt. képviselői, a miskolci önkormányzat, valamint a DSM Kft. képviselői aláírták a Diósgyőr FC. Kft.-ben tőkeemeléssel történő többségi üzletrész-szerzésre vonatkozó megállapodást, ezzel lényegében az NB II-ben szereplő DVTK labdarúgócsapatának sorsa, a klub pénzügyi helyzete rendeződhet - közölte Veres László, a miskolci önkormányzat szóvivője.

Tájékoztatása szerint a diósgyőri futballcsapat, valamint a diósgyőri utánpótlás sikeres működtetése és fejlesztése érdekében a DSM Nonprofit Kft. kizárólagos tulajdonában álló Diósgyőri Futball Club Kft.-ben, az ARAGO Zrt. tulajdonában álló Borsodsport Invest Kft. 51,6 százalékos üzletrészt szerez.

A tranzakció egyetlen előfeltétele, hogy Miskolc képviselőtestülete a megállapodásban szereplő feltételeket 2010. szeptember 9-én tartandó közgyűlésén ülésén jóváhagyja, a végleges szerződések aláírásáig a befektető - az önkormányzat egyetértésével - a cég irányításában operatív szinten részt vesz.

A DVTK fennállása századik évfordulóján, a most kezdődött szezonban a másodosztályban játszik. Az elmúlt években a város erején felül finanszírozta és segítette a csapatot, de a profi befektetői háttérrel rendelkező egyesületek között ez nem volt kielégítő megoldás. Ebben segíthet a már hónapok óta a DVTK pénzügyi és szakmai elemzését végző befektető, aki végül a klub finanszírozása és irányítása mellett döntött - tette hozzá Veres László.