eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A Real Madrid születésnapi ajándéka önmagának: a Barcelona megelőzve!

"Ez a legjobb Real Madrid, amit valaha láttam" - áradozott Manolo Jiménez a Real Madrid szombat esti győzelme után. Az egykori spanyol válogatott futballista játszott hajdanán Butragueno és társai ellen, látta már hajdanán Netzert és Breitnert is a fehérek mezében, s persze követte az első galaktikus korszak mérkőzéseit is. Mégis a mostani csapatra voksol. Manolo Jiménez csapatát szombat este szinte reménytelen helyzetből győzte le a Real Madrid.

A Sevilla egyike annak a három csapatnak (a másik kettő a Barcelona és az Athletic Bilbao), amely a mostani szezonban bajnoki mérkőzést tudott nyerni a Madrid ellen. S nagyon közel ált ahhoz, hogy az első legyen, amely a "második galaktikus korszakban" bajnoki meccset nyer a Bernabéuban, vagy amelyik egy idényen belül hat pontot elvesz a Madridtól.

Az 51. percben ugyanis már 2-0-ra vezetett a királyi klub ellen, alapos madridi segítséggel. Az első gólt a menteni igyekvő Xabi Alonso lőtte a saját csapata hálójába, a másodiknál Dragutinovics, nem is túl erős, 35 méteres szabadrúgása után jutott a labda a későn vetődő Iker Casillas nagy hibájából a hazaiak kapujába.

Hiába dolgozott ki a Madrid az első félidőben is helyzeteket, nem tudott gólt szerezni. Az Európa-bajnok kapussal szemben nagyszerűen védett a kontinensbajnokságon győztes spanyol csapat akkori harmadik számú hálóőre, Andrés Palop.

A hajrá ellenben alapos fordulatot hozott, Cristiano Ronaldo és Sergio Ramos mellett további két, jól teljesítő játékosa is lett a Madridnak: a csereként beállt Guti és Rafael van der Vaart. A portugál világsztár és az egyébként éppen a mostani ellenfélnél, a Sevillában nevelkedett Sergio Ramos egyaránt a kapuba talált, de még az egy pont is kevés lett volna ahhoz, hogy a táblázaton a Madrid megelőzze a Barcelonát. Ahhoz kellett egy harmadik gól is: azt a 92. percben Rafael van der Vaart préselte be a kapuba, Gonzalo Higuaín lefejelt labdáját a gólvonalon átjuttatva.


A Madrid nyert, sőt újra nyert. Ha a védelem ezúttal nem is állt feladata magaslatán, nem lehetne állítani, hogy a támadójáték, legalábbis az eredményességet illetően, kívánni valót hagyna maga után. A csapat sorozatban a hatodik (!) bajnoki mérkőzésén szerzett legalább három gólt. Az egyesület történetének 108. születésnapján győzte le a Sevillát - a legutóbbi két alkalommal, amikor éppen március 6-án játszott, nem tudott nyerni, ezek közül az egyik az éppen a 100. születésnapon a Bernabéuban játszott kupadöntő volt, a Deportivo ellen.

A Barcelona csak döntetlent játszott az Almeria ellen. A katalánok 1-2-nél hátrányba kerültek Zlatan Ibrahimovic kiállítása miatt, tulajdonképpen csak a nagy formában játszó, duplázó Messinek köszönhették, hogy legalább egy pontot szereztek. "Ibra" mellett Pep Guardiola is piros lapot kapott, immár a másodikat élvonalbeli edzői pályafutása során. Egyébként játékosként is ő volt a Barça legtöbbször kiállított futballistája, nyolcszor kapott a bíróktól levonulási parancsot.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 19:40
×
×
×
×