Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Capello kitiltja a sztárfeleségeket

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem nyaralás lesz - üzente Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a játékosok feleségeinek és barátnőinek a jövő évi dél-afrikai világbajnokságra utalva. Az olasz szakvezető nem akarja, hogy megismétlődjön a 2006-os eset, amikor a családtagok jelenléte elvonta a labdarúgók figyelmét.

Az angol válogatott már biztosította helyét a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon, Fabio Capello szövetségi kapitány pedig azonnal lefektette a szabályokat. Az olasz tréner világossá tette a futballisták feleségei és barátnői számára, hogy csak meghatározott időben találkozhatnak kedvesükkel.

"Remélem, hogy hosszú ideig leszünk versenyben a vb-n. A játékosok hetente egy napot lehetnek a családjukkal, a barátnőkkel, minden meccs után. Ez elég lesz" - mondta a 63 éves szakvezető.

Capello hangsúlyozta: amelyik barátnő vagy feleség nem éri be ennyivel, az jobban teszi, ha otthon marad. "Játszani megyünk, nem nyaralni" - tette hozzá.

A 2006-os világbajnokság során az angol sztárok kedvesei - köztük Victoria Beckham, Cheryl Cole és Alex Curran - végig Németországban tartózkodtak, és szórakoztak, miközben a futballistáknak a játékra kellett volna összpontosítani.

A játékosok szinte napi kapcsolatban voltak a feleségekkel és barátnőkkel, de utólag többen is elismerték, ez rossz hatással volt a válogatott teljesítményére.