eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Az idén Kossuth-nagydíjjal kitüntetett Mécs Károly, a nemzet művésze, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja a Városmajorban 2021. július 24-én.
Nyitókép: MTI/Cseke Csilla

Súlyos döntést hozott meg Mécs Károly

A Kossuth-díjas színész már az utolsó szerepét játssza, és utána nem áll többé színpadra.

A 85 éves, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész ma is kirobbanó formában van, világéletében sportolt, talán ennek is köszönhető, hogy még most is felkínálnak neki szerepeket, az idő múlását azonban ő is érzi. A Blikknek Mécs Károly úgy nyilatkozott, hogy már csak egyetlen darabban játszik, és többet nem is vállal már.

"Még egy darabban játszom, aztán visszavonulok. Ez Tamási Áron Vitéz lélek című darabja, amiben még megtartottam a szerepemet, de nagyon ritkán játszották a pandémia miatt, és nem tudom, mikor tűzik műsorra legközelebb. De többet már nem vállalok, szeretném békésen leélni ezt a pár évet, ami még hátravan" – mondta, és hozzátette, hiányozik majd neki a színház, de unatkozni egy percig sem fog.

Hatvan éve van a pályán, nemsokára pedig a gyémántdiplomáját is átveszi. A színművész a rangos díjai ellenére úgy érzi, a pályáján csak viszonylag későn érték az elismerések, ám most egyszerre kapott meg szinte mindent.

"Nagyon sokáig szinte semmilyen díjat nem kaptam, aztán egyszer csak elkezdtek jönni az elismerések, de ez nem csak nekem szól. Ez az egész generációmnak szól, ami most már távozóban van. Elment Törőcsik Mari, és még nagyon sokan az osztálytársaim és a színésztársaim közül is. Valahogy most úgy érzem, helyettük is kapom az elismeréseket" – vélekedett a színész.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×