eur:
393.04
usd:
366.24
bux:
66865.68
2024. április 26. péntek Ervin
Gothár Péter: Nem az a dolgom, hogy engedelmes legyek

Gothár Péter: Nem az a dolgom, hogy engedelmes legyek

Több mint tíz év után ismét nagyjátékfilmet készül forgatni Gothár Péter, akinek forgatókönyve már a végső jóváhagyás fázisában van. A rendező az InfoRádió Aréna című műsorában többek között a filmfinanszírozásról is beszélt.

Gothár Péter az Inforádió Aréna című műsorában arról beszélt, hogy alkatilag mindig is nehéz volt számára, hogy művészi elképzelései mellett kilincseljen, illetve érvényesítse az akaratát a döntéshozóknál. 

„Engedelmes semmikép nem vagyok, nem is szeretnék lenni, mert nem az a dolgom.

Ügyes nem vagyok, simulékony sem vagyok” – mondta a rendező, majd hozzátette, hogy a filmkészítést övező érdekbarátkozásban sosem tudott részt venni. „Az ehhez tartozó smile-ban nem vagyok jó – ha rajtam múlna betiltanám azt a gombot, amit mindig küldözgetnetek egymásnak az emberek, mert az valami helyett van” – mondta Gothár Péter. Hozzátette, ugyanígy valami helyett van az az egyetlen hely, ahova ma forgatókönyvet lehet vinni. Eleinte nem akarta elhinni, hogy az úgynevezett egyablakos rendszer, amit a filmek finanszírozására hoztak létre, meg tud valósulni. 

„Sokáig nem engedtem meg magamnak ezt a hangot, hogy az »ördöggel« is kell cimborálni, ahhoz hogy az embernek filmje legyen”

 – mondta Gothár, aki hozzátette, hogy az ördög mindig az, akinél a pénz van. „Andynek is megmondtam ezt, nem is egyszer. Egyébként vele egyáltalán nem nehéz a kommunikáció, a maga világában egy rendkívül kreatív és tehetséges emberről van szó” – tette hozzá. Gothár azt is mondta, hogy a filmügyi biztos valószínűleg nagyon jól látja el azt a feladatát, hogy bebizonyítsa, hogy mire van igény. Én meg azt gondolom, arra van igény, ami jó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×