Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Utazási lehetőség külhoni magyar középiskolásoknak október 23-án

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Határon túli magyar középiskolásoknak hirdet diákutaztatási pályázatot a Rákóczi Szövetség az október 23-ai nemzeti ünnep alkalmából.

A szervezet az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a program célja, hogy a Kárpát-medence országaiban élő magyar középiskolások ellátogassanak egy magyarországi középiskolába, és ott ünnepeljék meg az 1956-os forradalom évfordulóját, valamint minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a diákok, a tanárok és az iskolák között.

A pályázatra bármely Magyarországon kívüli, Kárpát-medencei magyar középiskola jelentkezhet.

Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat, ehhez a Rákóczi Szövetség 200 ezer forint utazási kerettámogatást ajánl fel a sikeresen pályázó iskoláknak, és segít a fogadóiskola megtalálásában.

A Rákóczi Szövetség hasonló diákutaztatási programot valósított meg idén március 15-én, amikor 97 magyarországi középiskola utazhatott határon túl iskolákhoz, a június 4-ei nemzeti összetartozás napja alkalmából pedig 80 Kárpát-medencei középiskolából utaztak valamely másik Kárpát-medencei országba. A szövetség diákutaztatási programjaiba idén már több mint 6000 középiskolás kapcsolódott be - írták.

További információk a Rákóczi Szövetség honlapján találhatók: www.rakocziszovetseg.org