eur:
392.55
usd:
366.24
bux:
66793.26
2024. április 26. péntek Ervin

Kerekes Vica nem Karafiáth Orsolyát akarta megformálni

Kerekes Éva Vica kapta meg a 41. Magyar Filmszemle legjobb női alakításának díját Molnár György: Ki/Be Tawaret című filmjében játszott szerepéért. A részben Karafiáth Orsolya élményein alapuló film női főszereplője elmondta, nem a költőnőt kívánta megformálni a vásznon. Az InfoRádió a díjazásról, a filmről és külföldi munkáiról kérdezte a színművészt.

Hogy érzi magát az elismerés után?

Lebegő állapotban vagyok, valószínűleg ilyen állapotban leszek még egy hét múlva is. Óriási megtiszteltetés, hogy én vehettem át ezt a díjat. Amikor az ember készül egy munkára, erre nem gondol. Amikor megszül valamit, ott motoszkál kicsit a gondolatai között, hogy jó lenne, ha elismernék a munkáját, de én igazából most nem gondoltam arra, hogy ilyen gyorsan megtalál ez a díj.

A Ki/BE Tawaret című filmben egy diáklányt alakít, Fruzsinát. A figurát sokan Karafiáth Orsolyával azonosítják. Ez mennyire könnyítette vagy nehezítette meg a szerep eljátszását?

Szerencsére nem lebegett előttem Karafiáth Orsolya, így önfeledten tudtam előbányászni magamból ezt a karaktert. Ha mindvégig előttem van az ő lénye, akkor sokkal görcsösebb lettem volna a szerep megformálásakor. De úgy voltam vele, hogy ez a szerep nagy feladat lesz, mert itt végre mást adhatok, mint eddig.

Milyen volt a közös munka a rendezővel, Molnár Györggyel?

Molnár György egy fantasztikus ember. Ha a közelében vagy, az olyan, mint ha lepkék szálldogálnának körülötted és kicsi felhők között úszkálsz. Nagyon sokat beszélgettünk, ami sokat segített. Én szeretek rákészülni a feladatokra, szeretem, ha egy filmnek előélete van, és ez itt megvolt. A forgatáson már minden nagyon gyorsan halad. Az is nagyon jó volt, hogy nem volt feszültség és nem volt rossz légkör a forgatáson, mert én úgy nem tudok dolgozni.

Amellett, hogy olyan magyar filmekben is találkozhatott önnel a közönség, mint az 1 vagy a Mázli, rendszeresen forgat cseh vagy szlovák produkciókban. Melyek azok a filmek, amelyekre szívesen gondol vissza?

Nagyon szeretem a szlovák és a cseh filmgyártást és a filmeket is, mert olyan bájjal és öniróniával tudnak filmeket létrehozni, hogy azt tanítani kellene. Nagyon büszke vagyok a Megszegett ígéret című filmemre, amelyet tavaly fejeztünk be, és amely bejutott azon kilenc film közé, amely előjelölt volt a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjra. Emellett Csehországban készítettem egy mesefilmet, amelyet Izlandon is forgattunk, és elmondhatom, hogy fantasztikus dolog egy mesefilm főhősének lenni. Azt hiszem, ezt minden színésznek meg kell tapasztalnia. Szlovákiában a Démonok című filmben szerepeltem még, jelenleg pedig egy cseh és szlovák koprodukcióban készülő háborús filmre készülök.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×