eur:
389.58
usd:
362.76
bux:
68012.06
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Rappelés Goethe és Schiller szövegeire

Idén húszéves a budapesti Goethe Intézet. Az évforduló alkalmából fénytárlatot, irodalmi és vizuális művészeti versenyt is hirdet a szervezet.

Privát fény a Ráday utcában című projektjével ünnepli fennállásának 20. évét a budapesti Goethe Intézet: a Boráros és a Bakáts tér közé eső szakaszon a környék lakóitól kapott, mennyezeti lámpákat függesztenek majd ki az ablakokba - mondta az InfoRádiónak a szervezet kulturális szakreferense.

Nagy Márta hozzátette: az új fényviszonyok arra utalnak, mennyire sokféle ember lakik a Ráday utcákban, és kiderül majd, hogy a művészet nem csak a galériák, múzeumok sajátja, az utcáé is lehet.

Az évfordulót a Goethe Intézet két pályázattal is ünnepli, az egyik a Schiller és a rap című nemzetközi verseny. A diákokmnak itt egy német rapper segítségével kell rapzenét írniuk Schiller és Goethe szövegeire - magyarázta a kulturális szakreferens.

A két magyar győztes 2009 elején Németországba utazhat, ahol egy profi stúdióban rögzítik dalukat, a legjobb rapszámot pedig egy koncerten is előadják majd - fűzte hozzá Nagy Márta.

Vizuális művészeti versenyben, egy 22 országot átfogó, Alter-Ego című projektben is részt vehetnek a 14 és 18 év közötti fiatalok. A pályázóknak egy páros portrét kell készíteniük egy olyan személyről, aki a környezetükben él, hasonlít rájuk, ugyanakkor különbözik is tőlük - mondta a Goethe Intézet kulturális szakreferense.

Az intézet áprilisban részt vesz a Nemzetközi Könyvfesztiválon, később pedig Ingo Schulze német író érkezik Magyarországra, aki poétikaelőadást tart az ELTE Bölcsészettudományi Karának épületében - tette hozzá Nagy Márta.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×