eur:
381.2
usd:
354.2
bux:
58669.83
2023. december 11. hétfő Árpád
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
fotó: Google.maps
Nyitókép: Google.maps

Szörnyű busztragédia Olaszországban, rengeteg a halott - videó

Legalább 21 ember, közte két gyerek, életét vesztette Velence Mestre nevű városrészében kedd este történt súlyos buszbalesetben.

Erről a város polgármestere számolt be. A halálos áldozatok mellett legalább 12 sérültje van a balesetnek.

A busz egy felüljáróról rohant le az út mellett futó vasúti sínekre. A közösségi médiában azt írják, hogy legalább 10 métert zuhant a jármű.

Azt is írják, hogy többen egyszerűen halálra égtek a baleset után.

Négy-öt ember egyelőre nem találnak a roncsok között.

Az ansa.it azt írja, hogy a baleset miatt felfüggesztették a Mestre és Velence közötti vasútvonalat. A busz ugyanis áttörte a vempai felüljáró kerítését, és a sínek melletti ürességbe zuhant.

A velencei egészségügyi hatóság aktiválta a "nagy vészhelyzetek" protokollt, ez azt jelenti, hogy az összes kórházat készültségbe helyezték és behívták a személyzetet.

Az is olvasható, hogy állítólag egy ukrán csoportról van szó, akik kempingezésből tartottak hazafelé a szállásukra. Ezt azonban, mármint, hogy ukránokról van szó nem erősítették még meg. Annyi biztos, hogy egy magánkézben lévő buszról van szó, amely turistákat szállított egy kempingbe a közeli Marghera településen.

A borzalmas tüzet az okozhatta, hogy busz gázzal üzemelt. Az MTI híradása szerint este 10 óra után az oltási munkálatok még zajlottak.

Gyásznap

"Szörnyű tragédia sújtotta ma este közösségünket. Haladéktalanul gyásznapot rendeltem el a szerencsétlenséget szenvedett buszban volt sok áldozat emlékére. Apokaliptikus jeleneteket láttunk, erre nincsenek szavak" - hangsúlyozta Luigi Brugnaro velencei polgármester az X közösségi portálon közzétett bejegyzésében.

Giorgia Meloni miniszterelnök és Antonio Tajani kormányfő-helyettes részvétüket nyilvánították az áldozatok hozzátartozóinak. Tajani mikroblogján köszönetet mondott a mentőszolgálatoknak a gyors mentésért, egyben pedig szolidaritását fejezte ki Velencével és a városvezetéssel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×