eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Tűzoltók a Velence Mestre nevű városrészében történt buszbaleset helyszínén 2023. október 3-án, miután a busz lezuhant egy felüljáróról az út mellett futó vasúti sínekre. A balesetben legkevesebb 21 ember életét vesztette és 12-en megsérültek.
Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Andrea Merola

Megbetegedhetett a katasztrófa előtt az olasz buszsofőr

Azonosították az áldozatokat, egy várandós kismama is életét vesztette.

Huszonegyen meghaltak és tizenöt ember megsérült, amikor egy busz lezuhant egy hídról Velencében kedd este - erről az Infostarton több cikkben is beszámoltunk.

Michele Di Bari velencei prefektus szerdán közölte, hogy a halálos áldozatok közül öten ukránok voltak, és egy német turista is meghalt. A sérültek között négy ukrán, két spanyol, két osztrák, egy horvát, egy német és egy francia állampolgár is van.

Négy embert ápolnak az intenzív osztályon, ők mindannyian a húszas éveikben járnak. Két gyermek is meghalt.

Szijjártó Péter külügyminiszter a moldovai miniszterelnök-helyettessel, Dumitru Alaibával közös sajtóértekezletén szerdán közölte, hogy

nem tudni magyar áldozatról

az olaszországi buszbalesettel kapcsolatban.

Sem az olasz hatóságok, sem konkrétan az olasz katasztrófavédelem operatív központja, sem egyetlen olyan egészségügyi intézmény, ahova a sérülteket vitték, sem az olasz rendőrség nem közölt velünk olyan hírt, amely szerint magyar áldozatok lennének, illetve senki nem kereste a hozzátartozóját a mi konzuli szolgálatunknál – tudatta.

A hatóságok közlése szerint a turistákat szállító busz 15 métert zuhant elektromos vezetékekre, aztán kigyulladt helyi idő szerint kedden 19 óra 45 perckor.

A velencei főügyész azonnali vizsgálatot rendelt el az ügyben. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozhatta a tragédiát. A Reuters tudósítása szerint Renato Boraso, Velence tanácsosa elmondta,

a nyomozás részben arra is irányul, hogy a 40 éves olasz buszsofőr, aki szintén életét vesztette a balesetben, megbetegedett nem sokkal azelőtt, hogy a katasztrófa bekövetkezett.

Velencében a hivatalokon félárbócra eresztették a zászlókat.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×