eur:
389.51
usd:
357.67
bux:
73375.88
2024. július 23. kedd Lenke
Atomrobbanás
Nyitókép: You Tube

Ukrán vélemény szerint Jevgenyij Prigozsin atomfegyverekhez juthatott

Egyes vélekedések szerint a Wagner-puccs valódi célja nem is az orosz katonai vezetés eltávolítása lehetett, hanem az, hogy a zsoldosok nukleáris fegyvereket szerezzenek.

A Twitteren posztoló egyik ukrán hadi blogger azt állítja: a zendülés valójában csak arra szolgált, hogy a zsoldosok betörhessenek a Voronyezs-45 jelű atomfegyver-tárolóba. A rendkívül jól szervezetten és sikeresen indult puccs ugyanis meglepően rövid idő alatt ért véget.

Igor Szuskó katonai blogger szerint ennek csak az lehet a magyarázata, hogy a zsoldosok vezére, Jevgenyij Prigozsin gyorsan megszerezte amit akart. Atomfegyverhez juthatott, amivel a saját maga és katonái életét is bebiztosította. Ennek tudható be, hogy a látványos sikerekkel induló puccs nagyon gyorsan és simán befejeződött.

Elképzelhető, hogy a Wagner csoport célja valójában nem is Moszkva volt, hanem a voronyezsi atomfegyver raktár. A nagy média visszhanggal kísért zendülés pedig csak arra szolgált, hogy elterelje a figyelmet, és a zsoldosok megszerezhessék amit akartak.

Ha igaz a feltevés, hogy Prigozsin valóban atomfegyverekhez jutott, akkor az új és rendkívül veszélyes fejlemény, nemcsak Oroszország, hanem az egész világra nézve is.

Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×