eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Ukrán katonák tüzelnek a kelet-ukrajnai Bahmut térségében húzódó fronton, az orosz erőkkel vívott harcok helyszínén 2023. június 5-én.
Nyitókép: MTI/ap/Irina Ribakova

Vlagyimir Putyin elismerte, megindultak az ukránok, de nagy lehet a veszteségük

Megkezdődött az ukrán támadás, amit az is bizonyít, hogy Kijev bevetette a stratégiai tartalékokat - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken Szocsiban.

"Az ukrán csapatok a harci cselekmények egyik szakaszán sem érték el a céljaikat. Ez teljesen nyilvánvaló" - hangsúlyozta az államfő.

Méltatta az orosz hadsereg harci teljesítményét és azt állította, hogy az ukrán fegyveres erők az elmúlt napokban jelentős, a "klasszikus" mutatót meghaladó veszteségeket szenvedtek el.

Közben a Twitteren egyre több felvétel látható a megsemmisülő nyugati haditechnikáról. Még a semleges és olykor az ukránbarát oldalak is elismerik ezt.

A Portfolio a hadi helyzettel kapcsolatban arról ír, hogy az ukránok tegnap, Orihiv térségében próbáltak áttörni, de kudarcot vallhattak. A harctéren halomban állnak a kilőtt és elhagyott M2 Bradley gyalogsági harcjárművek és egy kifejezetten modern, Németország által adományozott Leopard 2A6 is, melyet úgy néz ki, feladtak kezelői.

Ezeket pedig, ahogy írtuk a független oldalak is megerősítették, az oroszokról már nem is beszélve.

Julian Röpcke német újságíró / OSINT-elemző eddig 13 elvesztett Bradleyt és 2 Leopard 2-est számolt össze.

Címlapról ajánljuk
Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Történelmi triplázás: a Valter Attilát a soraiban tudó Jumbo-Visma a Giro és a Tour után a Vueltát is behúzta idén, ráadásul egyéniben a dobogó mindhárom fokára a holland csapat kerekesei állhattak fel. Eisenkrammer Károlyt, a Tour de Hongrie főszervezőjét kérdeztük arról, hogy a magyarnak milyen kilátásai vannak így.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×