eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Ukrán katonák tüzelnek a kelet-ukrajnai Bahmut térségében húzódó fronton, az orosz erőkkel vívott harcok helyszínén 2023. június 5-én.
Nyitókép: MTI/ap/Irina Ribakova

Vlagyimir Putyin elismerte, megindultak az ukránok, de nagy lehet a veszteségük

Megkezdődött az ukrán támadás, amit az is bizonyít, hogy Kijev bevetette a stratégiai tartalékokat - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken Szocsiban.

"Az ukrán csapatok a harci cselekmények egyik szakaszán sem érték el a céljaikat. Ez teljesen nyilvánvaló" - hangsúlyozta az államfő.

Méltatta az orosz hadsereg harci teljesítményét és azt állította, hogy az ukrán fegyveres erők az elmúlt napokban jelentős, a "klasszikus" mutatót meghaladó veszteségeket szenvedtek el.

Közben a Twitteren egyre több felvétel látható a megsemmisülő nyugati haditechnikáról. Még a semleges és olykor az ukránbarát oldalak is elismerik ezt.

A Portfolio a hadi helyzettel kapcsolatban arról ír, hogy az ukránok tegnap, Orihiv térségében próbáltak áttörni, de kudarcot vallhattak. A harctéren halomban állnak a kilőtt és elhagyott M2 Bradley gyalogsági harcjárművek és egy kifejezetten modern, Németország által adományozott Leopard 2A6 is, melyet úgy néz ki, feladtak kezelői.

Ezeket pedig, ahogy írtuk a független oldalak is megerősítették, az oroszokról már nem is beszélve.

Julian Röpcke német újságíró / OSINT-elemző eddig 13 elvesztett Bradleyt és 2 Leopard 2-est számolt össze.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×