eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
War 2022 in Ukraine. Concept of strained relations between  and war with Ukraine and Russia.Military issues and the concept of war
Nyitókép: Galeanu Mihai/Getty Images

Ukrán elnök: legalább ötszáz gyerek életét követelte már a háború

A legutóbb egy kétéves kislány halt meg orosz légitámadás miatt Dnipro városában.

Volodimir Zelenszkij azt követően említette ezt a számot, hogy mentősök kiemelték egy kétéves kislány holttestét a romok alól a kelet-ukrajnai Dnyipro városára szombat esti mért orosz rakétacsapás nyomán. Mindazonáltal lehetetlen pontos számot mondani a folyamatban lévő harci cselekmények miatt, és mivel az ország egyes térségei orosz megszállás alatt állnak - tette hozzá. "Ki kell tartanunk, és meg kell nyernünk ezt a háborút!" - hangoztatta.

A régió kormányzója, Szerhij Liszak arról számolt be, hogy 22 ember, köztük öt gyerek sebesült meg Dnyipróban a két lakóházat ért csapásokban.

Az ukrán légierő állítása szerint a légvédelem lelőtt hármat a város ellen indított öt orosz Sahíd típusú, iráni gyártású önmegsemmisítő drónból, valamint négyet a hat manőverező robotrepülőgépből.

Jurij Ihnat, az ukrán légierő szóvivője szerint két rakéta találta el az ország központi részén található Kropivnickij városban lévő légitámaszpontot. Károkról azonban nem számolt be.

Az orosz hadsereg ugyanakkor közölte, hogy az utóbbi napokban sorozatos csapásokat mértek az ukrán légvédelmi ütegekre, légitámaszpontokra és katonai raktárakra.

Címlapról ajánljuk
Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Történelmi triplázás: a Valter Attilát a soraiban tudó Jumbo-Visma a Giro és a Tour után a Vueltát is behúzta idén, ráadásul egyéniben a dobogó mindhárom fokára a holland csapat kerekesei állhattak fel. Eisenkrammer Károlyt, a Tour de Hongrie főszervezőjét kérdeztük arról, hogy a magyarnak milyen kilátásai vannak így.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×