eur:
393.55
usd:
367.03
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Égő ház mellett egy férfi egy orosz tüzérségi támadás után a dél-ukrajnai Herszonban 2023. január 6-án. Déltől az oroszok egyoldalú tűzszünetet hirdettek az ortodox karácsony alkalmából.
Nyitókép: MTI/AP/LIBKOS

"Az összes egység" - Kivonulásba kezdtek az oroszok Herszon közeléből

Kivonultak az oroszok Nova Kahovkából, erről már fotók is megjelentek a Twitteren. De lehet, hogy csak azért, hogy orosz kár nélkül lőhessék. A település a Dnyipro keleti partján fekszik, nagyjából 70 km-re Herszontól.

Az ukránok csütörtökön este közölték, hogy az oroszok "kiürítették Nova Kahovkát, azaz ott állomásozó összes orosz egység elhagyta a várost".

A település a Dnyipro folyó bal partján, azaz Oroszországhoz közelebbi részen fekszik. A háború kezdetén megszállták az orosz csapatok.

A lépést több ukrán hírforrás is megerősítette.

Natalia Humenyuk, az ukrán déli műveleti parancsokság sajtóközpontjának vezetője egy csütörtöki tévéműsorban kijelentette, hogy az ellentámadás részeként az ukrán hadsereg a herszoni régióban mintegy 20-30 kilométeres övezetet igyekszik megtisztítani az orosz erőktől a Dnyeper (Dnyipro) folyó bal partján. Az ellentámadás elsődleges célja megakadályozni az orosz erőket abban, hogy a bal parti állásaikból lőjék Herszon és Mikolajiv megye lakott területeit.

Oroszbarát tweetelők máris olyan videókat közöltek, amelyek azt mutatják, hogy az oroszok elkezdték lőni a települést.

Herszont az ukrán hadsereg tavaly novemberben foglalta vissza.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×