eur:
393.74
usd:
365.02
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Joe Biden amerikai elnök nyilatkozik, miután rendkívüli ülést tartottak a világ iparilag legfejlettebb hét államát tömörítő csoport, a G7 és a NATO tagországainak vezetői a világ 19 legfejlettebb gazdaságú és vezető feltörekvő országát, valamint az Európai Uniót tömörítő húszas csoport, a G20 csúcstalálkozóján  az indonéziai Bali szigetén fekvő Nusa Dua luxusüdülőhelyen 2022. november 16-án. Az előző nap feltehetőleg orosz gyártmányú rakéta robbant fel a kelet-lengyelországi Przewodów falu egyik gabonasilójában, és két embert megölt. Az eset Oroszország Ukrajna elleni háborúja alatt történt.
Nyitókép: MTI/AP/The New York Times pool/Doug Mills

Házkutatás: most már az FBI talált bizalmas iratokat Joe Bidenéknél

Az amerikai elnök annak ellenére tette lehetővé a hivatal házkutatását, hogy annak arra még nem volt engedélye.

A Szövetségi Nyomozó Hivatal (FBI) emberei is házkutatást tartottak Joe Biden amerikai elnök delaware-i házában, és újabb, bizalmas minősítésű iratokat találtak, amelyeket átadtak az igazságügyi minisztériumnak - közölte szombaton Biden saját ügyvédje. A nyomozók bizonyos kéziratokat is lefoglaltak.

Az FBI-nak még nem volt engedélye a pénteki házkutatásra, Biden ennek ellenére már lehetővé tette azt. Ettől függetlenül az intézkedésnek nagy jelentősége van, és csak növelte a helyzet kínosságát az elnök számára. Ügyvédei ugyanis egy héttel, illetve 10 nappal korábban is bizalmas dokumentumok megtalálásáról számoltak be, amelyeket az igazságügyi minisztérium emberei először az elnök egyik volt washingtoni irodájában, a Penn Biden Centerben, majd a delaware-i házban találtak.

Most pénteken is hat olyan dokumentum került elő, amely bizalmas jelzéssel van ellátva;

az iratok Biden szenátorsága, illetve alelnöksége idején keletkeztek

- közölte Bob Bauer ügyvéd.

Merrick Garland igazságügyi miniszter csütörtökön Robert Hur személyében független különleges ügyészt nevezett ki az ügyben indított vizsgálat lefolytatására.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×