eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Petrochemical industrial plant own by OMV AG on outskirts of Vienna, Austria. (Photo by: Education Images/Universal Images Group via Getty Images)
Nyitókép: Education Images/Universal Images Group via Getty Images

Ausztria már nem kér az orosz kőolajból

Gázembargó ugyanakkor nem várható.

Ausztria márciusban leállította az oroszországi olajimportot és az onnan származó kőolaj finomítását - közölte a TASZSZ orosz hírügynökséggel az OMV osztrák olaj- és gázipari vállalat.

Az osztrák cég képviselője azt mondta, hogy az OMV osztrák schwechati és német burghauseni finomítóiban mindig is meglehetősen csekély volt az orosz kőolaj részesedése. "Március folyamán ezeket a mennyiségeket máshonnan származó kőolajjal pótoltuk. Jelenleg nem dolgozunk fel orosz kőolajat" - közölte az OMV képviselője.

Az APA osztrák hírügynökség jelentése szerint Kazahsztán hosszú évek óta Ausztria legfontosabb olajszállítója. Ezt Líbia és Irak követi. Ez a három ország fedezi Ausztria olajimportjának 80 százalékát. Az osztrák statisztikai hivatal adatai szerint 2021-ben az Ausztriába szállított 596 ezer tonna kőolajnak a 7,8 százaléka származott Oroszországból.

A TASZSZ ugyanakkor megjegyezte, hogy Ausztria továbbra is nagy mértékben függ az orosz földgáztól, behozatalának 80 százaléka származik Oroszországból, ezért az osztrák hatóságok kizárják az orosz gázembargó lehetőségét.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×