INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 23. szerda
Tekla

lengyelország

jaroslaw kaczynksi

térdprotézis

Jaroslaw Kaczynski, a kormányzó Jog és Igazságosság párt (PiS) elnöke beszél a párt eredményváróján a lengyel parlamenti választások után Varsóban 2019. október 13-án. Az urnazárás után közölt exit pollok szerint megnyerte a lengyel parlamenti választásokat és akár egyedül is kormányt alakíthat az eddig kormányzó PiS.

Hónapokra kiszorul a politikából Jaroslaw Kaczynski

Infostart

A lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság elnöke kórházba került, térdprotézisműtétje miatt három hónap múlva állhat csak lábra.

Jaroslaw Kaczynski kórházba került, ahol megműtötték a térdét – írja lengyel lapértesülések alapján a napi.hu. A politikus hosszú ideje küzd fájdalmakkal, és régóta köztudott, hogy meg kell operálni a térdét.

2018-ban olyan súlyos állapotban volt, hogy sokáig kellett kórházban maradnia, ezért beindultak a pletykák, hogy esetleg daganatos beteg. Aztán kiderült, mozgásszervi zavarról van szó: protézist kell beültetni az elnök térdébe. Akkor – tekintettel a 2019-es parlamenti választásokra, hogy a kampányokban megfelelően részt tudjon venni – elhalasztották a műtétet.

Kaczynski nemrégiben maga jelentette be: a 2020-as elnökválasztásban is kellő súllyal akar részt venni, hogy Andrzej Duda újraválasztása mellett kampányoljon, ezért úgy volt, hogy tovább halasztja az operációt. Most bejelentették, megtörtént az operáció. A pártelnök három hónap múlva állhat részlegesen lábra, így be tud majd kapcsolódni az elnökválasztási kampányba.

Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Radek Pietruszka
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018