eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Tvnoviny.sk

Felvidéki magyar futballszurkolókra csapott le a szlovák terrorelhárítás

31 helyen tartottak házkutatást az egyenruhások Dunaszerdahelyen, 15 személyt gyanúsítottak meg extrémizmussal, amiért akár 8 év börtön is járhat. Találtak hitleres boros üveget is.

Nagyszabású rendőrségi akciót tartottak a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség terrorelhárítói a napokban Dunaszerdahelyen és környékén - írja a Paraméter.sk felvidéki magyar hírportál. Az akcióba összesen 150 rendőr kapcsolódott be, ők 17 lakóhelyt és 14 egyéb ingatlant kutattak át. A rendőrség fotókat és videót is közzétett a razzia során lefoglalt bizonyítékokról, amelyeken egyebek mellett a Felvidéki Harcosok szurkolói csoport címere is látható.

A Markíza szlovák tévé esti híradójának információi szerint a csoportot - amelynek számos tagját őrizetbe vették - már két éve figyelik. Most 15 személyt gyanúsítottak meg extrémizmussal, amiért Szlovákiában 4-8 év szabadságvesztést is ki lehet szabni.

Az első képek közzététele után a dunaszerdahelyi DAC futballklub közleményt adott ki, amelyben leszögezik,

semmi olyan, a klubhoz köthető fényképet nem adott ki a rendőrség, amelyben megsértik Szlovákia törvényeit,

ezek alapján nem láttak összefüggést a képeken látható szurkolói zászló és a terrorelhárítók akciója között. Kisvártatva azonban újabb képekkel jelentkezett a rendőrség, amelyeken

Adolf Hitler képével illusztrált boros üveg

is látható.

A Markíza úgy tudja, az őrizetbe vett személyek között vannak olyanok, akiket egyéb cselekményekkel is gyanúsítanak, és vannak olyanok is, akiknek náci szimbólumokat ábrázoló tetoválásuk van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×