INFORÁDIÓ 
2020. február 26. szerda
Géza

bugár béla

andrej kiska

szlovákia

elnökválasztás

híd-most

Bugár Béla, a Most-Híd szlovák-magyar vegyespárt elnöke (j) és Menyhárt József, a felvidéki Magyar Közösség Pártja (MKP) elnöke sajtótájékoztatót tart az őszi megyei választásokon való együttműködés lehetőségeiről tartott megbeszélés után az MKP pozsonyi székházában 2017. április 26-án.

Bugár Béla ringbe száll az államfői posztért

Infostart / MTI

Minden szlovák elnöke akar lenni, ezt mondta a politikus Pozsonyban.

Bugár Bélát, a Most-Híd elnökét indítja államfőjelöltként a szlovák-magyar vegyes párt a jövő tavasszal tartandó köztársaságielnök-választáson. Indulását a pártelnök jelentette be Pozsonyban, a szervezet kongresszusa után.

"Minden szlovákiai állampolgár elnöke akarok lenni: a szlovákoké, a magyaroké, a ruszinoké, a romáké"

- mondta Bugár Béla.

A politikus saját bevallása szerint alapos mérlegelés után döntött az indulás mellett. Meggyőződése, hogy manapság, amikor "nagy a társadalom megosztottsága, fontos, hogy olyan legyen az elnök, aki felül tud kerekedni a vitákon és egyaránt közel áll a politikai paletta mindkét oldalához."

A vegyes párt kongresszusán tisztújítást is tartottak: a küldöttek a pártelnöki poszton megerősítették Bugár Bélát, és a négy alelnöki poszt közül is csak egy helyen állt be változás, a párt szlovák vonalának a posztról lemondott "erős embere" Lucia Zitnanská helyére Peter Antalt választották.

Szlovákiában jövő tavasszal lesz az elnökválasztás. Andrej Kiska jelenlegi államfő már bejelentette, hogy nem indul a posztért.

Eddig tizenkét induló neve ismert, megfigyelők szerint egyikük sem számít kiemelten esélyesnek, a nagy nevek valószínűleg csak ősszel vállnak majd ismertté.

Nyitókép: Krizsán Csaba
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018