eur:
392.85
usd:
366.67
bux:
66780.71
2024. április 26. péntek Ervin

Mozgósították a Nemzeti Gárdát Amerikában

Az Egyesült Államokban hatezer nemzeti gárdistát vezényel a mexikói határra az amerikai elnök az illegális bevándorlás megfékezésére.

Az amerikai elnök azt mondta: a gárdisták egy éven át segítik a határőröket a megfigyelő rendszerek működtetésében és más logisztikai feladatok ellátásában, de rendészeti tevékenységet nem végeznek.

George Bush hangsúlyozta, hogy a szigorítást vendégmunkás-program létesítésével kapcsolják össze a bevándorlási törvény átfogó reformjának a keretében.

Ennek részeként lehetővé tennék, hogy az országban élő illegális bevándorlók egy része rendezze jogi helyzetét és akár megszerezze az amerikai állampolgárságot.

Az őszi kongresszusi választások miatt a bevándorlás különösen érzékeny politikai téma az Egyesült Államokban. Vicente Fox mexikói elnök aggodalmának adott hangot a Nemzeti Gárda tervezett mozgósítása miatt.

Magyarics Tamás külpolitikai szakértő szerint politikai okai is vannak George W. Bush amerikai elnök bevándorlási politikájának.

A szakember rámutatott, hogy a déli államokban már annyi spanyol ajkú bevándorló tartózkodik legálisan, hogy adott államban egy-egy választást csak a bevándorlók szavazatai is eldönthetnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×