INFORÁDIÓ
2023. február 7. kedd
Rómeó, Tódor

elon musk

twitter

felvásárlás

Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója nyilatkozik a sajtó képviselőinek a Tesla Gigafactory nevű gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében 2020. szeptember 3-án. A Tesla első európai gyára várhatóan 2021 júliusában kezdi meg a működését.

Már Elon Musk dirigál a Twitternél, irgalmatlan tisztogatásba kezdett

Infostart / MTI

Az üzletember a péntek hajnali órákban a platformon közölt bejegyzést, mely szerint "a madárka kiszabadult".

Elon Musk birtokába került a Twitter, értesült a CNBC: az ügyvezető igazgató Parag Agrawal és a pénzügyi igazgató Ned Segal is elhagyták a cég San Francisco-i központját, és nem is fognak visszatérni már oda belső információk szerint.

Vijaya Gadde, a cég jogi igazgatója szintén távozni kényszerült. Elon Musknak október 28-áig kellett teljesítenie kötelezettségét a Twitter felvásárlására: ha nem fizette volna ki a 44 milliárd dolláros árat, bíróság elé citálják.

Tavasz óta húzódott az ügylet

Musk áprilisban tett ajánlatot a Twitter megvásárlására, hamarosan azonban arra célzott, hogy mégsem akarja a vállalatot, melyet azzal vádolt, hogy nem tette megfelelően közzé a hamis fiókok valódi számát a szolgáltatásban.

Amikor arról beszélt, mégsem kell neki a cég, a Twitter beperelte.

Ezt követően hosszú jogi szélmalomharc következett, ám október a Tesla ura ismét meggondolta magát, és mégis érdeklődését fejezte ki a tranzakció lebonyolítása kapcsán.

Musk ekkor úgy fogalmazott: hajlandó megadni az eredeti, részvényenként 54,20 dolláros árat, amennyiben a Twitter visszakozik a pertől. A cég vezetése nem tudott bízni az ígéretben, végül a bíróság arra kötelezte az üzletembert, hogy október 28-ig fizesse ki a korábban ajánlott összeget.

Nyugtatja a hirdetőket

Első lépésben Musk igyekezett megnyugtatni a Twitter aggódó hirdetőit: kijelentette, hogy azért vette meg a közösségi médiumot, hogy segítse az emberiséget, és nem szeretné, hogy a Twitter "mindenki gyalázószobájává" váljon. Az üzenetet a Twitter legfőbb bevételi forrását jelentő hirdetőknek szánta, akik amiatt aggódnak, hogy ha a szólásszabadság nevében Musk gyengíteni fogja a Twitteren megjelenő tartalom moderálását, az megnyithatja az "online sárdobálás" és gyalázkodás kapuit, és sok felhasználó elpártolhat a médiumtól - írja az MTI.

"Azért vásároltam meg a Twittert, mert

fontos a civilizáció jövője számára, hogy legyen egy közös digitális közösségi fórum, ahol nagyon sok fajta nézetet lehet megvitatni normális módon,

anélkül, hogy erőszakhoz folyamodnánk" - fogalmazott a cégvezető üzenetében. "Jelenleg nagy a veszélye, hogy a közösségi média kettészakad szélsőjobboldali és szélsőbaloldali véleménybuborékokra, amelyek aztán még több gyűlöletet keltenek, és továbbra is megosztják társadalmunkat" - tette hozzá Elon Musk, a Twitter új tulajdonosa.

Több felhasználót és bevételt akar

Az üzletember Twitter-profilján is frissítette bemutatkozását, most már a Chief Twit szöveg szerepel itt. A jövőben várhatóan további változtatásokat és véghez visz majd a cégben és annak vezetésében is. Musk célja, hogy a változtatásokkal növelje a Twitter-felhasználók számát és a vállalat bevételét.

Nyitókép: MTI/EPA/Alexander Becher
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018