eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Unsplash

Elon Musk "fizetősítő" határidőt szabott a Twitternél és nagyon komolyan veszi

Belső levelezések láttak napvilágot a néhány napja a milliárdos kezébe került csiripelő oldal egyes átalakításairól.

Négy nappal ezelőtt került hosszú huzavona után a SpaceX- és Tesla-alapítóhoz a Twitter, és az új tulajdonos máris jelentős átalakításokat tervez (már azon túl, hogy kirúgta a vezetőség több tagját). A Telex a The Verge által kiszivárogtatott belső levelezések alapján azt írta, hogy Elon Musk négyszeresére emelné a Twitter prémium előfizetés árát, ráadásul fizetőssé tenné az úgynevezett hitelesítés funkciót is, a kék pipát.

Az átalakítás a tervek szerint úgy szólna, hogy a prémium funkciókért havi 5 dollár helyett 20 dollárt kellene fizetnie a felhasználóknak. Ezzel az eddigi szerkesztési gomb, egyéni olvasói mód, könyvjelzők és már apróságok mellé, a plusz 15 dollárért az járna, hogy a havi előfizetésért cserébe a felhasználó hitelesítheti a saját oldalát.

Ez a hitelesítés a kis kék pipa a Twitter-felhasználók neve mellett, ami igencsak hasznos az álprofilok elkerülésében sztárok, politikusok vagy például sajtótermékek esetében.

Musk a hírek szerint november 7-re már át akarja állítani az újfajta Twitter-prémiumot. A Telex megemlíti ugyanakkor, hogy a prémium előfizetés nem mindenhol érhető el. Ahol igen, ott a már hitelesített felhasználóknak át kell térniük erre, legfeljebb 90 napjuk lesz rá. Arról nincs információ, hogy mi lesz a kék pipával azokban a régiókban, ahol nem érhető el a prémium.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×