eur:
395.31
usd:
371.12
bux:
65071.77
2024. április 19. péntek Emma
Adelaide, 2017. szeptember 29.Elon Musk, a Tesla Motors vezérigazgatója a Nemzetközi Űrhajózási Kongresszuson (IAC) az ausztráliai Adelaide-ben 2017. szeptember 29-én. (MTI/EPA/Morgan Sette)
Nyitókép: MORGAN SETTE

Egyszemélyes igazgatósága lesz a Twitternek: Elon Musk

Ki tudja, meddig.

Elon Musk amerikai üzletember lett a Twitter új vezérigazgatója, ezzel egyedül látja el a Twitter teljes igazgatását - jelentette be a vállalat helyi idő szerint hétfő este.

A Twitter mikroblogplatform múlt heti megvétele után a milliárdos - saját közlése szerint csak átmenetileg - egyedül alkotja a közösségi oldalt működtető vállalat igazgatói tanácsát.

Az elektromos autókat gyártó Tesla és a SpaceX űripari vállalat tulajdonosa múlt pénteken kötötte meg a Twitter megvásárlásáról szóló üzletet, ezt követően pedig azonnal menesztette - többek között - a cég vezérigazgatóját, pénzügyi igazgatóját, valamint jogi vezetőjét.

A hétfői bejelentésben nem tisztázták, Musk

meddig tervez a Twitter egyedüli igazgatójaként ténykedni.

Április óta, mikor Musk bejelentette a Twitterrel kapcsolatos üzleti szándékát, a Tesla részvényeinek értéke kétharmadára csökkent. Az üzlet pénteki nyélbe ütését követően Thierry Breton belső piacért felelős uniós biztos a Twitteren figyelmeztette a közösségi médiaplatform új tulajdonosát, hogy a Twitternek be kell tartania az unió digitális szolgáltatásokról szóló jogszabályait.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×