INFORÁDIÓ
2022. június 26. vasárnap
János, Pál

twitter

elon musk

fizetős

San Francisco, CA, USA - Feb 9, 2020: American microblogging and social networking service company Twitters Headquarters in San Francisco, California, in the evening.

Elon Musk fizetőssé teheti a Twittert, de nem mindenkinek

Infostart

A kormányokat és a cégeket akár kötelezhetik egy kisebb összeg befizetésére is a vállalat új tulajdonosa szerint.

A bejelentést azt követően tette a vállalkozó a Twitteren, hogy elfogadták 44 milliárd dolláros vételi ajánlatát a cégre.

Musk azt is hozzátette, az átlagos felhasználók számára továbbra is ingyenes marad a platform használata, melyet új funkciók hozzáadásával akar még jobbá tenni.

Korábban egy CNN-cikk linkjét twittelte, mely arra szólította fel a nagy amerikai cégeket, hogy bojkottálják a platformot, ha Musk eltörli a gyűlöletbeszéd megfékezésére bevezetett tartalommoderációs irányelveket. Elon Musk korábban ezekről a szólásszabadságot megakadályozó elvekként beszélt a BBC cikke szerint.

Javítani akarja a szolgáltatást

Amióta a Twitter megvásárlására tett ajánlatát elfogadták, Elon Musk arról beszélt, hogy vonzóbbá akarja tenni a jelenleg szűk réteg által használt Twittert. Új funkciókról beszélt, valamint a prémium szolgáltatás, a Twitter Blue működésében is változtatásokat tervez, többek közt az előfizetési díj csökkentésével. Ez a szolgáltatás visszavonási lehetőséget és könyvjelzőzést is tartalmaz a Twitter közlése szerint.

Arról is beszélt, hogy

el akarja tüntetni a spambotokat a platformról és szeretné minden felhasználóval azonosíttatni személyazonosságát.

A Met Galán hozzátette azt is, hogy átláthatóbbá akarja tenni a twittek előre- és hátrarangsorolásának algoritmusát, és elérhetővé kívánja tenni a szoftvert a nyilvánosság számára.

Három évig foglalkozna vele

Mindeközben potenciális befektetőknek arról is beszélt, hogy csak néhány évig tervezi, hogy tulajdonában maradjon, utána visszavezetné a részvénypiacra. A Wall Street Journal szerint mindössze három évig tervez vele. A cég az év végére kerülhet ténylegesen tulajdonába.

A megállapodás értelmében megvásárolja a vállalat összes jelenleg a tőzsdén elérhető részvényét, így a vállalat köztulajdonból magántulajdonba kerül. A múlt héten

nagyjából 8,5 milliárd dollár értékben adott el Tesla-részvényeket,

ami találgatásokhoz vezetett, hogy a pénzt a Twitter felvásárlásának finanszírozására fogja felhasználni. A vállalat részvényei áprilisban 20 százalékot vesztettek értékükből épp azért, mert aggályok merültek fel azzal kapcsolatosan, hogy Musk elad majd belőlük, hogy finanszírozza a Twitter felvásárlását.

Musk a világ leggazdagabbja

Elon Musk a világ leggazdagabb embere, becsült nettó vagyona 250 milliárd dollár körül van, főként a Tesla-részesedésének köszönhetően. Emellett részesedése van a SpaceX-ben is, amelynek becsült értéke 100 milliárd dollár.

Nyitókép: hapabapa/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018