INFORÁDIÓ
2022. augusztus 20. szombat
István

elon musk

twitter

közösségi média

JAPAN - 2022/04/26: In this photo illustration, Elon Musks twitter account is seen displayed on a smartphone with a background of the twitter logo. Rumours have emerged that Twitter is seriously considering a buy-out proposal by Elon Musk. Twitters board is reportedly exploring Musks $43bn offer for a takeover of the social media platform. (Photo Illustration byStanislav Kogiku/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Twitter-vezér: homályba vész, hogyan tervezi a platform jövőjét Elon Musk

Infostart

Parag Agrawal bevallotta, hogy nem tudják, milyen irányba haladhat a Twitter a továbbiakban.

Miután kiderült, hogy Elon Musk megvette a Twittert, a vállalat vezetője egy megbeszélésen közölte, hogy a közösségi médiával foglalkozó cég jövője egyelőre még bizonytalan – írta meg a Reuters, amit a VG szemlézett. Ahogyan arról az Infostart is beszámolt, a világ leggazdagabb embere részvényenként 54,2 dollárért veszi meg a céget, amelyért összesen 44 milliárd dolláros vételárat fizet a társaság sajtóközleménye szerint.

A vállalat megbeszélésén Parag Agrawal vezérigazgató hétfőn meghallgatta a munkatársak kérdéseit az új tulajdonos terveivel kapcsolatban, az elbocsátások lehetőségéről és az igazgatótanács indoklásáról az adás-vétel ügyében, de a kérdésekre nem tudott reagálni, mondván, hogy majd Musk fog érdemben válaszokat adni. Hozzátette, hogy Elon Musk majd egy későbbi időpontban csatlakozik a Twitter munkatársaihoz találkozó erejéig.

Korábban Elon Musk azt mondta, hogy szerinte a Twitternek a szólásszabadság platformjának kell lennie. Az alkalmazottak mások mellett megkérdezték Agrawalt, hogy

Donald Trump volt amerikai elnök, akit tavaly végleg felfüggesztettek a Twitterről, visszatérhet-e, ha Musk átveszi az irányítást.

„Úgy gondolom, hogy amikor lehetőségünk van beszélni Elonnal, akkor ezt a kérdést meg kell vitatni vele” – felelte a vezérigazgató. Agrawal azt is elmondta az alkalmazottaknak, hogy nem terveznek elbocsátásokat.

A Twitter igazgatósága által egyhangúlag elfogadott tranzakció a tervek szerint 2022 végéig lezárulhat, ám ehhez még a részvényesek és a szabályozók jóváhagyására is szüksége lesz a feleknek.

Nyitókép: Stanislav Kogiku/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018