INFORÁDIÓ
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz

nav

áfa

számla

magyar posta

Egy ügyfél a Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) értékesítéséről érdeklődik a budapesti Mammut postán 2019. november 4-én. Ezen a napon a Magyar Posta Zrt. megkezdte a MÁP Plusz értékesítését nyomtatott formában. A nyomdai állampapír hat címletben, tízezer forinttól kétmillió forintig vásárolható meg közel 2200 postai szolgáltató helyen.

Nem kell zavarba jönni, ha önnek szegezik ezt a kérdést a postán

Infostart

Az áfatörvény július 1-i változását követően már minden belföldi adóalany részére kiállított számláról (áfa tartalomtól függetlenül) adatot kell szolgáltatni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal számára – emlékeztetnek.

Ahhoz, hogy a Magyar Posta megfeleljen az előírásoknak, a postai munkatársak a szolgáltatásnyújtás illetve termékértékesítés megkezdése előtt megkérdezik minden vevőtől: magánszemélyként vagy nem magánszemélyként kívánja igénybe venni azt – közölte internetes oldalán az egyetemes szolgáltató.

Amennyiben magánszemélyként, akkor a számla kibocsátása csak igény esetén történik. A szolgáltatást nem magánszemélyként igénybe vevő ügyfeleink részére azonban a posta egyszerűsített számlát bocsát ki.

A számlakibocsátás új feltétele az adószám megadása

– hívják fel a figyelmet.

Adószám hiányában (függetlenül attól, hogy az ügyfélnek nincs adószáma, vagy nem adta azt meg) a posta ugyan a számlát kiállítja, de kizárólag a következő megjegyzéssel: „A vevő az adószámát nem adta meg”.

Fontos azt tudni, hogy a megjegyzés szerepeltetésének semmilyen hátrányos következménye nincs azon nem magánszemély ügyfeleink számára,

akiknek nincs adószáma, vagy az adószámuk feltüntetése nem kötelező a számlán

– teszik hozzá.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018