eur:
392.93
usd:
366.23
bux:
66814.5
2024. április 26. péntek Ervin
Strandolók a Balaton északi partján, a Veszprém megyei Balatonfüreden.
Nyitókép: H. Szabó Sándor

Rekordév az idei a magyar turizmusban

A növekedés motorja a belföldi turizmus.

A vendégforgalom több mint 5 százalékkal, a szálláshelyek bevétele pedig több mint 10 százalékkal nőtt az első fél évben a tavalyi azonos időszakhoz képest. A növekedés motorja a belföldi turizmus, ami jelzi, hogy a magyar családok anyagi mozgástere bővül - reagált a Miniszterelnöki Kabinetiroda a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adataira.

A KSH szerint júniusban 0,4 százalékkal csökkent a kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakában mért forgalma, a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 1,0 százalékkal csökkent, a belföldi vendégek által eltöltötteké 0,2 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakihoz képest.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda közleménye szerint a kormány minden támogatást megad annak érdekében, hogy a magyar turizmus továbbra is dinamikusan növekedjen, ezt célozzák a közvetlen támogatási programok, az infrastruktúra-fejlesztések és a tájékoztató kampányok is.

A közleményben Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hangsúlyozta: a kormány elkötelezettségét mutatja, hogy miközben 2010-ben 7,6 milliárd forint állt rendelkezésre a turizmus fejlesztésére, mostanra ez az összeg 53 milliárd forintra nőtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 10:54
×
×
×
×