eur:
392.24
usd:
366.07
bux:
66793.58
2024. április 26. péntek Ervin
Vannak határai a roaming-díjak megszűnésének

Vannak határai a roaming-díjak megszűnésének

A nyár elejétől megszűnt roaming-díjak következtében a fogyasztók külföldről bonyolított adatforgalma nőtt az elsődleges információk szerint – közölte az InfoRádióval a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság főosztályvezetője. Karl Károly szerint, ha a felhasználók felszólítás után sem méltányosan használják előfizetésüket, úgyis legfeljebb néhány ezer forintos felárat kell megfizetniük.

„Június 15-i hatállyal az Európai Unióban megszűnt a roaming-felár” –emlékeztetett a főosztályvezető. Ez vonatkozik a hívások indítására, fogadására, az sms-ben történő kommunikációra és a mobilinternet használatára egyaránt.

Ennek azonban vannak határai, ugyanis a kedvezményes feltételrendszer kizárólag az EU-tagállamokban töltött időszakos tartózkodás esetén vehető igénybe – figyelmeztetett a szakértő. A szolgáltatók a jogszabályi változásokkal járó kötelezettségeiknek teljes mértékben eleget tettek.

A felhasználók adatforgalma megnőtt a roaming-díjak megszűnésének köszönhetően.

Az erre vonatkozó adatokat novemberben hozzák majd nyilvánosságra.

Korlátlan-e a korlátlan?

Karla Károly beszélt arról is, hogy az itthon korlátlan mobilinternet elérést tartalmazó szerződések esetében az európai szabályozás lehetővé teszi, hogy a szolgáltatók egy alacsonyabb keretet határozzanak meg.

Figyeljünk, mire kattintunk

A szakember az okostelefonok megjelenésével összefüggésben megjelent új visszaélésformákról is beszélt az InfoRádiónak. A képernyőn különböző megtévesztő üzenetek ugorhatnak elő, melyre kattintva emelt díjas szolgáltatásokra iratkozhat fel a figyelmetlen felhasználó, aki sokszor csak utólag, a számlájára pillantva tájékozódik a balszerencsés esetről. Megdöbbentő, hogy az így eljáró társaságok akár többmilliárdos forgalmat is lebonyolíthatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×