eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nagyot esik a magyar húzóágazat támogatása

Nagyot esik a magyar húzóágazat támogatása

A jelenleginél jóval kevesebb felzárkóztatási és agártámogatás érkezhet 2020 után Brüsszelből, ez olvasható ki az Európai Bizottság vitairatából. Weinhardt Attila, a Portfolio elemzője beszélt a részletekről.

Attól nem kell tartani, hogy egyáltalán nem lesznek felzárkóztatást finanszírozó uniós források, azonban

az agrártámogatásokra fordítható támogatások összege jóval kisebb lesz a mostaninál. Továbbá a strukturális és beruházási alapokba is kevesebb pénz áramlik.

A két legfontosabb kassza esetében akár 20 százalék körüli vágás elképzelhető - mondta a Portfolió elemzője.

Weinhard Attila szerint az Európai Bizottság tavasszal bemutatott vitaanyaga öt forgatókönyvet vázol fel, amelyek az integrációs elképzeléseket mutatják be.

Magyarország a mostani, 2020-ig tartó uniós költségvetési időszakban  34 és fél milliárd eurót kap, ennek döntő részét a felzárkóztatási illetve a mezőgazdasági támogatások teszik ki.

A Brexit és az egyéb célok miatt keletkező Európai Uniós költségvetési lyuk

Magyarországnak 2 ezer milliárd forintos csökkenést okozhat

a következő, 2020 utáni uniós költségvetési időszakban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×