eur:
393.31
usd:
367.84
bux:
67167.93
2024. április 26. péntek Ervin

Mekler Anita: kiugró kockázat a szakemberhiány

A magyar cégvezetők jóval optimistábban látják gazdasági kilátásaikat, mint megkérdezett külföldi kollégáik - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a PwC Magyarország adótanácsadási üzletágának cégtársa a társaság vezérigazgatói felmérésére hivatkozva.

Globálisan a vezetők 82 százaléka bizakodó saját bevételének növekedését illetően, országuk növekedését azonban már jóval kedvezőtlenebbül ítélik meg a megkérdezettek, ellentétben a magyar cégvezetőkkel - mutatott rá a PwC legutóbbi vezérigazgatói felmérése alapján Mekler Anita, a társaság magyarországi adótanácsadási üzletágának cégtársa az InfoRádió Aréna című műsorában.

"A magyar vezetők nincsenek összhangban, ami magyar szempontból egy kellemes meglepetés volt, ugyanis a magyar vezetők több mint fele azt nyilatkozta, hogy ők pozitívan látják, tehát ők növekedést jósolnak a magyar gazdaság és a globális gazdasági növekedést illetően a tavalyi évhez képest."

A magyar felsővezetők elsősorban a túlszabályozottságot a tekintették a növekedést veszélyeztető kockázati tényezőnek a PwC felmérése szerint.

"Az üzleti kockázatoknál kiugró eredmény volt a szakemberhiány, ez több ponton is visszatért a válaszadásokban, hogy ez mekkora problémát jelent egy stratégia kialakításban, mennyire kell ezzel foglalkozni, mennyire kell ezt beépíteni a HR politikába, iparágtól függetlenül a felsővezetők 85 százaléka megemlítette a szakemberhiány kérdését."

Mekler Anita hozzátette: a szakemberhiány eddig is jelen volt a vezetők által említett kockázatok között, ám nem volt ennyire hangsúlyos, mint a legutóbbi elemzésben.

Hanganyag: Hlavay Richárd, Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×