eur:
392.43
usd:
367.51
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Újabb ünnep a Degenfeld Szőlőbirtokon

Tíz éve működik a tarcali Gróf Degenfeld Szőlőbirtokhoz tartozó kastélyszálló. Az évfordulónak is szól a borászat első alkalommal elkészített pezsgője.

A pezsgő készítésekor a legfontosabb a jó alapanyag, és a furmint szőlőfajta erre a célra is kiváló - mondta az InfoRádió kérdésére Degenfeld Mária. Szeptemberben mutatja be a tarcali pincészet az első alkalommal készített Gróf Degenfeld Extra Brut pezsgőt, ezzel is ünnepelve a tíz éve megnyitott saját kastélyszállót. A pezsgő kizárólag furmint szőlőfajtából, palackban erjesztéssel és érleléssel készült.

Izgalmas, gyümölcsös és harmonikus lett a borászat első pezsgője - jellemezte az újdonságot a tulajdonos, kiemelve hogy a pezsgőben nagyon jó egyensúlyt mutat a cukor- és a savtartalom.

A szőlőbirtok központi részén 10 éve nyitotta meg kapuit Tokaj-hegyalja első négycsillagos szállodája, a Gróf Degenfeld Kastélyszálló. A turisztikai szolgáltatások fejlesztésére a család átalakította a szőlőbirtokon álló egykori vincellériskolát. A szállodában megvalósul az antik hangulat és a modern technológia találkozása - mondta Degenfeld Mária.

A Degenfeld Szőlőbirtok 2009-ben kezdte meg az átállást az organikus szőlőművelésre. Családunk 150 éve kötődik Tokaj-Hegyaljához, ezért, amikor a kárpótlás révén erre lehetőség nyílt, újra beruháztunk Tarcalon - mondta Degenfeld Mária. Hozzátette a 100 hektáros birtokon 35 hektáron terem szőlő, ahol megkezdték 2009-ben az organikus termelésre való átállást. A 2012-es szüretből származó boraikat nevezhetik először hivatalosan is bioboroknak. A pincészet első szüretére 1996-ban került sor.

Az átállás hátteréről Degenfeld Mária elmondta, szerintük ez a jövő, ezért tartották fontosnak ezt a lépést. Bioművelés esetén a szőlők egészségesebbek, a talaj is jó értelemben megváltozott - hangsúlyozta.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×