INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Patai Mihály a bankszövetség új elnöke

InfoRádió / MTI
A Magyar Bankszövetség pénteken megtartott testületi ülésén Patai Mihályt, az UniCredit Bank elnök-vezérigazgatóját választották a szervezet elnökévé - közölte a bankszövetség pénteken.

Patai Erdei Tamást váltja az elnöki székben, aki már az előző évi újraválasztásakor bejelentette, hogy az elnöki tisztséget csak e ciklus végéig vállalja.

A bankszövetség alelnöke Gyuris Dániel, az OTP Jelzálogbank elnök-vezérigazgatója lett, aki az elmúlt három évben is tagja volt az elnökségnek.

Patai Mihály fő feladatának azt tartja, hogy "a kormányzati kapcsolatokban és a szakma ügyfélkapcsolataiban is olyan javulást segítsen elő, amely jelentősen hozzájárul a banki reputáció, a bankok iránti bizalom megerősödéséhez".

Erdei Tamás továbbra is tagja maradt az elnökségnek. A további elnökségi tagok: Hendrik Scheerlinck, a K&H Bank vezérigazgatója, Balázs László, a Volksbank Magyarország vezérigazgatója, Harmati László, az FHB Jelzálogbank Nyrt. üzleti vezérigazgatója és az FHB Bank Zrt. vezérigazgatója, valamint Sean Morrisey, a Budapest Bank vezérigazgatója.

A közlemény kiemeli, hogy a Magyar Bankszövetség történetében második alkalommal választották meg elnökségi tagnak két magyar nagybank külföldi állampolgárságú vezérigazgatóját.

A testületi ülés megtárgyalta és elfogadta a Magyar Bankszövetség 2010 évi tevékenységéről szóló jelentést is.

A címlapról ajánljuk