eur:
392.53
usd:
354.65
bux:
72749.76
2024. szeptember 2. hétfő Dorina, Rebeka

Indiaivá válhat a skót whisky

Sajtóértesülések szerint hamarosan egy indiai üzletember kezébe kerülhet az egyik leghíresebb skót whiskyt előállító cég.

A Hindustan Times című lap úgy tudja, hogy rövid időn belül Vijah Mallya indiai üzletember cége, az UB Group teheti rá a kezét a Glasgow központtal működő Whyte&Mackay vállalatra, amely egyebek mellett a Jura és a Dalmore whiskymárkákat, a Vladivar vodkát, a Glayva likőrt és a Kingfisher sört jegyzi.

A lap szerint az UB Group szakemberei most nézik át a brit cég üzleti könyveit, és két héten belül létrejöhet az 550 millió fontos (mintegy 205 milliárd forintos) üzlet.

Az indiai cég pénzügyi vezetője megerősítette, hogy szorgalmasan tanulmányozzák a Whyte&Mackay könyvelését, de nem kívánta kommentálni az aláírás lehetséges idejét.

Az UB Group meghatározó szereplője az indiai alkoholpiacnak; az dél-ázsiai ország a világ legnagyobb whiskyfogyasztója, de ebből a tetemes vámok miatt csak egy százalékkal részesednek a skót whiskyk.

Vijah Mallya az UB Groupon kívül egy légitársaságot és egy ruházati céget is birtokol.

Címlapról ajánljuk
Október 1-jétől Budapesten is jön az új alapellátási ügyeleti rendszer

Október 1-jétől Budapesten is jön az új alapellátási ügyeleti rendszer

Október 1-jétől Budapest is csatlakozik az új alapellátási ügyeleti rendszerhez, a háziorvosok hétköznap délután 4 és este 10 óra között vesznek részt az ügyeletben. Az Országos Mentőszolgálat adatai szerint a szükséges 900 orvos helyett csak 200-300-an jelentkeztek a feladatra. A Magyar Orvosi Kamara szerint félő, hogy tovább nő a betöltetlen praxisok száma.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 2. 11:24
×
×
×
×