eur:
392.84
usd:
366.69
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Vivienne Westwood angol divattervező és férje, Andreas Kronthaler érkezik a Taurus Európai Kulturális díj átadóünnepségére a bécsi Állami Operaházba 2019. október 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Meghalt Vivienne Westwood

A "punk nagyasszonyaként" is ismert divattervező 81 éves volt.

"Békében és családja körében", a Londontól délre található claphami otthonában hunyt el Vivienne Westwood divattervező – idézte divatháza Twitter-bejegyzését a hvg.hu.

Az 1970-es években az androgün ruháival, a szlogenekkel ellátott, feliratos pólóival és a provokatív, fesztelen, kompromisszumok nélküli stílusával hívta fel művészetére a figyelmet.

Általános iskolai tanárként kezdte a pályafutását, de a hetvenes években a butikja már a londoni punk szcéna egy fontos találkozóhelye volt. Vivienne Westwood emelte be a mainstreambe a punk és a new wave stílusjegyeit. A klímaváltozás ügyét a kifutón, a divatshow-kon is megjelenítette.

Az angol királynő a legmagasabb női lovagi rangra, a Dame rangra emelte 2006-ban a divatért tett szolgálataiért.

(A nyitóképen: Vivienne Westwood angol divattervező és férje, Andreas Kronthaler érkezik a Taurus Európai Kulturális díj átadóünnepségére a bécsi Állami Operaházba 2019. október 20-án.)

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×