eur:
393.19
usd:
366.75
bux:
66831.15
2024. április 25. csütörtök Márk
Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója nyilatkozik a sajtó képviselőinek a Tesla Gigafactory nevű gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében 2020. szeptember 3-án. A Tesla első európai gyára várhatóan 2021 júliusában kezdi meg a működését.
Nyitókép: MTI/EPA/Alexander Becher

Saját vezetői szerepéről szavaztat Elon Musk a Twitteren

122 millió követőjét kérdezte meg, maradjon-e a cég vezetője - azt ígéri, betartja a voksolók döntését.

Elon Musk adott pár órát követőinek arra, hogy eldöntsék, őt akarják-e a látni a cég vezetőjeként - ahogy később írta, vigyázzanak, mit kívánnak, mert teljesülhet.

Azt is itt jelentette be, hogy a továbbiakban a jelentős változásokkal kapcsolatosan is szavazást fognak tartani - írja a BBC.

A Twitter egyik alapítója sem értette

A voksolást azt követően rendezik, hogy a Twitter korábban bejelentette, tiltani fogja a más platformokról származó linkek terjesztését saját felületén. A Facebook vagy az Instagram mellett a Truth Social és a Mastodon felületére irányító hivatkozások megosztásának tilalmát is jelentette ez egyben.

A cég korábbi vezetője és társalapítója, Jack Dorsey egykérdéses kommentet írt a bejelentés alá:

"Miért?"

Volt olyan felhasználó is, akit még azelőtt tiltottak le a platformon az új szabály feltételezett megsértéséért, hogy azt kihirdették volna.

Felfüggesztés járt volna érte

A Mastodon linkjeit már korábban tiltani kezdte az oldal, azt követően, hogy a Twitter Musk általi felvásárlását követően sok felhasználójuk költözött át arra a platformra. A tervek szerint azokat, akik ilyen linket posztolnak,

annak törlésére kértek volna fel, vagy ideiglenesen kitiltják őket a Twitterről,

a sorozatos szabályszegés eredménye ugyanakkor a végleges fiókfelfüggesztés lett volna.

Néhány órával a bejelentés után már azt válaszolta Musk egy felhasználónak, hogy a Twitter Blue előfizetők időnként megoszthatnak linkeket, de ingyenes felhasználók nem.

Aztán az egészet törölték

Végül alig 24 órával a bejelentést követően a Twitter a tiltással kapcsolatos döntése eltűnt az oldalról, és a TwitterSupport bejegyzése, valamint az ahhoz kapcsolódó kommentek sem érhetők már el az oldalon a témában - írja a CNN.

A TwitterSafety fiók is indított egy szavazást, amelyben arról kérdezik a felhasználókat, hogy a platformnak "legyen-e olyan irányelve, amely megakadályozza más közösségi média reklámozását".

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×