eur:
394.06
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Megint jeget kapunk a nyakunkba - itt az előrejelzés

Vasárnap a napsütés mellett egyre nőni fog a zivatarok esélye, az összes megyére figyelmeztetést adtak ki. Később még tovább sűrűsödnek az esős időszakok.

Vasárnap is sok napsütésre készülhetünk, záporok, zivatarok kezdetben délen, délután pedig elsősorban északon és a Dunántúlon fordulhatnak elő elszórtan. Az északkeleti szelet az ország északi felén kísérhetik élénk lökések. Hajnalban 10-15 fok várható, délután pedig 23 és 28 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Az Időkép előrejelzése szerint melegfronti jellegű tünetekre kell számítani.

Elsőfokú figyelmeztetések az egész országra

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint az estig egyre gyakoribb zivatarok egy délnyugat-északkeleti tengely mentén alakulhatnak ki. A zivatarokat főként ezeken a részeken egy-egy helyen

lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék (20-30 mm), illetve általában szélerősödés (50-75 km/h), illetve kisebb méretű jég kísérheti.

Hétfőn a napos időszakok mellett ismét több helyen kell számítani záporok, zivatarok kialakulására. Helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Marad a mérsékelt, olykor élénk északkeleti szél. Délután 22-28 fokot mérhetünk, de a zivatarokat követően több fokkal visszaeshet a hőmérséklet - írta az Időkép.

Kedden is meleg időre van kilátás, csak a többfelé kialakuló záporok, zivatarok hűthetik le a levegőt. Helyenként felhőszakadás, jégeső továbbra is előfordulhat. Gyenge, mérsékelt lesz a keleties légmozgás, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések is lehetnek. Délután 21-28 fok valószínű.

Szerdán még több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A szél elsősorban viharok környezetében támadhat fel. A legmagasabb hőmérséklet 23 és 27 fok között alakulhat.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×