eur:
392.51
usd:
367.59
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Berlinben lesz a legnagyobb szilveszteri buli?

Berlinben egymillió embert várnak szombaton óévbúcsúztató mulatságra a város központjába, a rendezők reményei szerint a világ legnagyobb szabadtéri szilveszteri buliját tartják a Brandenburgi kapunál.

A világhírű kapunál két kilométer hosszan zárták le a Június 17. sugárutat az ingyenes mulatság vendégei számára. Három színpadon összesen harminc együttes lép fel, a koncerteket hét óriás kivetítőn is követni lehet.

A tánctér az ugyancsak messze földön híres Győzelmi oszlopig tart, ahol este 20 órakor a gyerekes családok kedvéért külön tűzijátékot tartanak, hogy a kicsik ne maradjanak le a legnagyobb látványosságról, és mégse hajnalban érjenek haza. A csúcspont az éjfélkor kezdődő újabb tűzijáték, a szervezők azt ígérik, hogy arany-ezüst fénybe borítják Berlin felett a szilveszteri eget.

A rendezvény lebonyolításán 1500 rendező dolgozik, a biztonságra 800 rendőr ügyel. A vendégek többsége várhatóan nem berlini lesz, hanem turista, akik már a szilveszter előtti napokban ellepték a német főváros központját; a berlini idegenforgalmi szövetség adatai szerint az év utolsó 10 napján összesen 2 millió turista látogat a városba.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×