eur:
393.11
usd:
367.78
bux:
67042.09
2024. április 26. péntek Ervin

Közelünkben a világ egyik legélhetőbb városa

Vancouver, az idei téli olimpia gazdája vezeti a világ leginkább élhető városainak listáját. A dobogós sorrendben Vancouvert Bécs és Melbourne követi, majd két újabb kanadai város, Toronto és Calgary következik.

Az Economist Intelligence Unit (EIU) intézet csütörtökön közzétett tanulmánya szerint a kanadai metropolis a 100-ból 98 pontot kapott abban az értékelésben, amelyet a szakemberek átfogó szempontok, összesen 30 ismérv - így a közbiztonság, az egészségügy, a kultúra, a környezetvédelem, a nevelés és az infrastruktúra színvonala, fejlettsége - alapján készítettek el.

A dobogós sorrendben Vancouvert Bécs és Melbourne követi, majd két újabb kanadai város, Toronto és Calgary következik.

A Szaharától délre fekvő afrikai települések között a labdarúgó-világbajnokság júliusi döntőjének otthont adó Johannesburg a legjobb, bár a teljes lajstromban így is csak a 92. a 140 várost rangsoroló felmérés szerint.

Érdekesség, hogy az első 10-ben az osztrák fővároson kívül még egy európai település: Helsinki található, a finn főváros a 6., míg például Los Angeles a 47., London az 54., New York az 56., s utóbbi kettő között van Budapest.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el

Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el

Uniós szintű ellenintézkedéseket javasolnak a kínai „Övezet és Út” kezdeményezéssel (BRI), valamint Oroszország terjeszkedésével szemben. Az Európai Bizottság számára készült jelentés szerint Kína a BRI révén növeli gazdasági és geopolitikai befolyását, valamint azt szorgalmazzák, hogy az EU-nak aktívabb és stratégiai megközelítést kell alkalmaznia nemzetközi partnerségeit illetően, ha diverzifikálni akarja ellátási láncait és kezelni akarja az olyan kihívásokat, mint a klímaválság által kiváltott migráció. A szerencse az, hogy az EU még nem veszítette el teljesen a titkos gazdasági háborút, ráadásul több pénzt sem kell elköltenie, csak uniós szintű összefogásra van szükség.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×