eur:
392.37
usd:
366.01
bux:
66803.48
2024. április 26. péntek Ervin

Egerben sütik Közép-Európa legjobb kenyerét

Egerben készül Közép-Európa legjobb kenyere, legalábbis az UKBA Nemzetközi Sütő- és Cukrászipari Kiállítás versenyének zsűrije szerint. A februárban Budapesten rendezett megmérettetésen ugyanis Õzse Zoltán egri péktanuló nyerte az első díjat a Kenyér kategóriában erdélyi krumplis kenyerével.

A hosszúérlelésű kovászos technológiával készülő hagyományos burgonyás kenyeret az egri HESI sütőipari cég saját receptje alapján készítette el a péktanuló, aki a társaságnál sajátítja el a gyakorlati ismereteket.

A gasztronómiai fesztiválon 20 uniós ország pékjei és cukrászai képviseltették magukat. A kenyér kategóriában, amelyben főleg közép és kelet európai versenyzők indultak, több száz cipó közül választotta ki a zsűri úgynevezett vakbírálattal az Õzse Zoltán által sütött kenyeret - mondta el az MTI-nek Nagy Lajos, a HESI ügyvezetője.

Közép-Európa legjobb kenyere, vagyis a díjnyertes termék receptjével megegyező recept alapján készülő cipó egyébként a kereskedelmi forgalomban is megvásárolható.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×