eur:
393.31
usd:
367.84
bux:
67167.93
2024. április 26. péntek Ervin

Egyetlen limonádés sörért repült a kamasz az iskolából

Felfüggesztettek egy nagy-britanniai iskolából egy 15 éves fiút, mert megivott egy doboz limonádés sört. Ennek mindössze 0,5 az alkoholtartalma - éppen ezért hivatalosan nem is számít alkoholos italnak.

Ben Reynoldsszal azonban közölte az igazgatónő, hogy megsértette a szabályokat, amelyek szigorúan tiltják, hogy a diákok alkoholt vigyenek az intzéménybe.

Ben az udvaron bukott le; büntetésből a nap hátralévő részét elzárva kellett töltenie, nem vehetett részt az órákon.

Édesanyja felháborítónak nevezte az igazgatónő döntését. "Majdnem szívrohamot kaptam, amikor az igazgatónő felhívott, és közölte, hogy ivás miatt egy napra felfüggesztette a fiamat. Nem akartam elhinni, hogy a gyereket egy doboz limonádés sör miatt így meghurcolták."

Ben táskáját ugyanis átkutatták, hogy kiderítsék, nincs-e nála több ital, azután bezavarták az igazgatói irodába. Az anya hiába próbálta meggyőzni az igazgatónőt, hogy a sör üdítőitalnak minősül, végig sem hallgatták.

Pedig Ben az elmúlt hónapban minden nap vitt magával az iskolába egy-egy doboz sört - de ebből soha nem lett semmi baj. A limonádés sört a boltban is az üdítők, nem pedig az alkoholos italok között árulják.

Az igazgatónő szerint azonban igaza volt. "Az alkoholt illetően zéró toleranciás szabály van érvényben az iskolában, a dobozon pedig fehéren-feketén olvasható, hogy az ital valódi sörből készült" - hangsúlyozta.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×