eur:
392.51
usd:
367.59
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Kis híján tragédiával végződött a karácsonyfa-vadászat

Helikopterrel mentették ki a hóviharból azt a férfit, aki három gyermekével karácsonyfáért indult az erdőbe, de eltévedt az ítéletidőben. Az eltűntek három napig fagyoskodtak összebújva egy csatornában egy híd alatt, mire rájuk találtak.

Frederick Dominguez vasárnap indult három gyermekével karácsonyfáért, de eltévedtek a kaliforniai hóesésben. Az ítéletidő miatt a mentőalakulatok is csak szerdán tudtak a keresésükre indulni.

Az apa maga is attól rettegett, hogy nem élik túl a kalandot, de a gyerekei miatt erős próbált maradni, és együtt imádkoztak. A rokonok már majdnem feladták a reményt, amikor két nagy vihar között a helikopterről végre felfedezték és kimentették a kis csoportot.

A férfi és gyermekei - a 15 éves Alexis, a 12 éves Joshua és a 18 éves Christopher - egyébként meglepően jó állapotban úszták meg a kalandot. Azonnal kórházba szállították őket, hogy ellenőrizzék, nem hűltek-e, vagy nem száradtak-e ki, néhány óra múlva pedig már haza is mehettek.

Hamarabb is megmenekülhettek volna, de későn jelentették az eltűnésüket: mivel a gyerekek éppen láthatáson voltak az édesapjuknál, az anyjuk csak hétfőn értesítette a hatóságokat, mert akkor szóltak az iskolából, hogy Joshua hiányzik. Addigra viszont a hóvihar miatt nem tudtak a keresésükre indulni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×