Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kis híján tragédiával végződött a karácsonyfa-vadászat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Helikopterrel mentették ki a hóviharból azt a férfit, aki három gyermekével karácsonyfáért indult az erdőbe, de eltévedt az ítéletidőben. Az eltűntek három napig fagyoskodtak összebújva egy csatornában egy híd alatt, mire rájuk találtak.

Frederick Dominguez vasárnap indult három gyermekével karácsonyfáért, de eltévedtek a kaliforniai hóesésben. Az ítéletidő miatt a mentőalakulatok is csak szerdán tudtak a keresésükre indulni.

Az apa maga is attól rettegett, hogy nem élik túl a kalandot, de a gyerekei miatt erős próbált maradni, és együtt imádkoztak. A rokonok már majdnem feladták a reményt, amikor két nagy vihar között a helikopterről végre felfedezték és kimentették a kis csoportot.

A férfi és gyermekei - a 15 éves Alexis, a 12 éves Joshua és a 18 éves Christopher - egyébként meglepően jó állapotban úszták meg a kalandot. Azonnal kórházba szállították őket, hogy ellenőrizzék, nem hűltek-e, vagy nem száradtak-e ki, néhány óra múlva pedig már haza is mehettek.

Hamarabb is megmenekülhettek volna, de későn jelentették az eltűnésüket: mivel a gyerekek éppen láthatáson voltak az édesapjuknál, az anyjuk csak hétfőn értesítette a hatóságokat, mert akkor szóltak az iskolából, hogy Joshua hiányzik. Addigra viszont a hóvihar miatt nem tudtak a keresésükre indulni.