Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Sok szex és étcsoki az ép elme titka

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Aki szappanoperákat néz vagy zsírban gazdag ételeket eszik, hamarabb leépül agyilag. Az agyi képességeink megőrzéséhez azonban nagyon fontos a sok szex és a keserűcsokoládé.

Egy Nagy-Britanniában megjelent, az agy tréningezését tanító könyv (Teach Yourself Training Your Brain) szerint hatékonyan vehetjük fel a küzdelmet a mentális leépüléssel szemben.

A kötet szerzői azt állítják, hogy tanácsaik kutatási eredményeken alapulnak. A mű egyik írója, Terry Horne azt mondta: néhány évtizede még azt gondoltuk, hogy az agykapacitás genetikailag meghatározott.

Manapság azonban már általános nézet, hogy elmebeli képességeinken a megfelelő életmód megválasztásával javíthatunk.

Korábban az a nézet is elfogadott volt, hogy az elme állapota 17 éves kor felett csak romlani tud, a könyv azonban ennek ellenkezőjét állítja, mondván: felnőtt korban is fejleszthetők az agyi képességek.

A kötet azt is elemzi, hogy az étkezés, a környezeti hatások vagy a stressz hogyan befolyásolják a mentális kapacitást. Emellett életmódbeli tanácsokat adnak, sőt, azt is leírják, hogyan tréningezhető az elme.

Kitérnek arra is: hogyan befolyásolja a mozgás az agyműködést, ezen belül is részletezik a szexuális aktivitás hatását. Az intim kapcsolat és a szexuális kielégülés olyan hormonok termelődését idézi elő, amely javítja a felfogóképességet, a kreatív gondolkodást és a logikai képességeket.

Az étcsokoládéról pedig azt írták, hogy magnézium és antoxidáns tartalma miatt növeli az agyba jutó oxigén mennyiségét.

Ugyanígy előnyös, ha az ember reggelire hideg élelmiszereket fogyaszt - szemben a hagyományos angol reggelivel, amely sült szalonnát, főtt babot és tükörtojást is tartalmaz - amely növeli a szervezet energiaszintjét, és tápanyagban is gazdagabb lehet.